MitViDi: Yritysten aamupäivä – Ilmastoviisaat julkiset ohjelmistohankinnat

28.2.2023 08:30

Verkko/ Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki

Green ICT -ekosysteemi

Green ICT -ekosysteemi on organisaatioiden vastuullisuusverkosto, joka edistää kestävää ICT-kehitystä ja kiertotaloutta ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutusten torjumiseksi. Verkostoon ovat tervetulleita ammattilaiset niin akateemisesta maailmasta, julkishallinnosta, yrityksistä kuin yhdistyksistä. Jos haluat lisätietoa tai vaikka tietoa tulevista tapahtumista, vieraile ekosysteemin omilla sivuilla. 

Lisätietoa ekosysteemistä

Green ICT -hankkeet

Ilmasto- ja ympäristöystävälliset digipalvelut ja -hankinnat vähentävät päästöjä, säästävät rahaa ja niille ennustetaan 11 triljoonan dollarin globaalia tuottopotentiaalia. TIEKE on parhaillaan mukana kolmessa Green ICT -hankkeessa, jotka muodostavat yhteisen Green ICT -ekosysteemin.

MitViDi-hankkeessa luodaan mittareita kestävämpien ICT-hankintojen tukemiseen. Haasteena digitalisaation vihertämisessä on ollut selkeiden ja helppokäyttöisten mittarien puute, etenkin ICT-palveluissa ja ohjelmistoissa. MitViDi-hanke vastaa tähän haasteeseen. Sen toimesta kehitetään digitaalisten hankintojen ilmasto- ja ympäristövaikutuksille myös helppokäyttöinen arviointityökalu. Hankkeen painopiste on julkisissa hankinnoissa, joskin työkalu soveltuu yhtä hyvin myös yksityisten yritysten hankintoihin. Hankkeen toteuttavat Turun yliopisto (koordinaattori), LUT-yliopisto, TIEKE, Turku Science Park ja Turun ammattikorkeakoulu.

Vuonna 2022 digitaalisia tuotteita ja palveluita edistävä Green ICT -hanke keskittyy erityisesti Green ICT -ekosysteemitoiminnan käynnistämiseen ja juurruttamiseen. Digitaalinen ekosysteemi toteutetaan alustana, joka tuo yhteen ilmasto- ja ympäristöystävällisen ICT:n käytöstä ja kehityksestä kiinnostuneet. Hanke julkaisee Green ICT hankkijan ja tuottajan oppaat, sekä itsearviointityökalun organisaation kestävän ICT-kehityksen suunnitelman pohjan tuottamiseksi. Hankkeen toteuttavat LUT-yliopisto, TIEKE ja Tivia.

Green ICT teollisuuden pk-yrityksille Keski-Suomessa -hanke tukee organisaatioita ottamaan käyttöön ilmasto- ja ympäristöystävällisiä digitaalisia ratkaisuja. Odotettavissa on, että vähäpäästöisyyden merkitys tuotteiden ja palveluiden koko arvoketjulle lisääntyy tuntuvasti lähivuosina. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yhä useamman alihankintayrityksen tulee kyetä vastaamaan hankkijan päästötavoitteisiin. Hankkeen toteuttajan on TIEKE.

Kun haluat pysyä ajan tasalla Green ICT -ekosysteemin kuulumista, tilaa haluamasi uutiskirjeet. Hankkeiden uutiskirjeet tarjoavat tietoa kestävän ICT:n tapahtumista sekä eri keinoista edistää vähäpäästöistä digitalisaatiosta.

Tilaa Green ICT -uutiskirjeitä

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

28.2.2023 08:30

Päättyy:  

28.2.2023 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko/ Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki

Lemminkäisenkatu 12b
20520 Turku

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä

MitViDi-hanke