MitViDi: Yritysten aamupäivä – Ilmastoviisaat julkiset ohjelmistohankinnat

28.2.2023 08:30

Verkko/ Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki

Tarjoatko digitaalisia palveluita, laitteita tai infrastruktuuria julkiselle sektorille tai suunnitteletko sitä? Tule oppimaan, millaisia hankkijoiden ilmastovaatimukset nyt ovat ja kuinka ne kehittyvät lähitulevaisuudessa.

Tässä tilaisuudessa yritykset pääsevät myös vaikuttamaan kriteeristöön ja työkaluihin, joiden avulla MitViDi-hanke luo keinoja tehdä kestävämpiä ICT-hankintoja erityisesti julkishallinnossa. Myös julkishallinnon ICT-hankkijat ovat tervetulleita mukaan tutustumaan hankkeen suunnittelemaan arviointikehikkoon ja tapaamaan yrityksiä!

Aamupäivä on tarkoitettu ensisijaisesti Varsinais-Suomessa toimiville digitaalisia palveluita tarjoaville yrityksille ja niitä hankkiville julkisorganisaatioille.

Yritysten aamupäivä on osallistujalle maksuton tapahtuma. Voit osallistua joko webinaarivieraana tai tulemalla paikan päälle Vierailu ja -innovaatiokeskus Jokeen, jolloin tilaisuuteen sisältyy aamiais- ja kahvitarjoilu. Huom. voit ilmoittautua osallistujaksi Jokeen tämän sivun kautta 21.2. klo 12 asti, etäosallistumisen ilmoituslomake on avoinna 27.2. asti.

Jos tarvitset lisätietoja tilaisuudesta tai haluat ilmoittautua läsnäosallistujaksi 21.2. jälkeen, ole yhteydessä järjestäjiin sohvi.hellsten@tieke.fi.

Ohjelma

8.30 Aamiaistarjoilu, Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki
9.00 Tilaisuuden avaus, Timo Huttunen ja Antti Sipilä, MitViDi-hanke
9.10 Ilmastoviisas liiketoiminta ja ICT-palvelutarjonta, Joonas Pajunen, Fraktio
Tallenne
9.40 Kuinka arvioida luotettavasti ICT-hankintojen kestävyyttä? Tuomas Mäkilä, MitViDi-hanke
Tallenne
10.10 Työpajatyöskentelyä: Vaikuta julkishallinnon kestävien ICT-hankintojen kriteeristöön ja työkaluihin
11.00 Keskustelua työpajan oivalluksista
11.30 Julkishankkijan näkökulma ICT-päästöjen pienentämiseen (Susanna Sarvanto-Hohtari, Turun kaupunki) 
Tallenne
11.45 Eteenpäin: kehitystyön jatko ja tarjouspyyntö yrityksille
12.00 Tilaisuus päättyy

Esiintyjät ja työpajaohjaajat

joonas-pajunen-fraktio-mitvidi-200x200.png (179 KB)
Joonas Pajunen
Toimitusjohtaja
Fraktio

Joonas Pajunen on Fraktion toimitusjohtaja, jolla on vankka ohjelmistoyrittäjän tausta. Hän on havainnut ilmastovastuullisuuden merkityksen kasvavan ohjelmistoprojekteissa viime vuosina, ja kertoo kuinka tämä huomioidaan Fraktiossa.

timo-huttunen.jpg (20 KB)
Timo Huttunen 
Asiakkuuspäällikkö
Turku Science Center

Timo Huttunen työskentelee asiakkuuspäällikkönä Turku Science Parkissa ja auttaa yrityksiä muun muassa pohtimaan suuntaa vihreälle ja digitaaliselle siirtymälle. MitViDi-hankkeessa Turku Science Park rakentaa Green ICT -osaamiskeskittymää Varsinais-Suomen alueella.

lankiniemi-kuva.jfif (41 KB)
Sonja Lankiniemi
Erityisasiantuntija
Turun ammattikorkeakoulu

Sonja Lankiniemi toimii erityisasiantuntijana Turun ammattikorkeakoulun Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmässä. Työssään hän keskittyy julkisten hankintojen vastuullisuuden kehittämiseen. Tällä hetkellä Lankiniemi keskittyy erityisesti julkisten kiertotaloushankintojen sekä kestävien ICT-hankintojen edistämiseen.


tuomas-makila-web.jpg (12 KB)
Tuomas Mäkilä
Apulaisprofessori
Turun yliopisto

Tuomas Mäkilä työskentelee Turun yliopistossa ohjelmistotekniikan apulaisprofessorina ja toimii MitViDi-hankkeen vastuullisena johtajana. MitViDi-hanke kehittää mittareita vihreään digitalisaatioon.

antti-200-x-200.jpg (44 KB)
Antti Sipilä
Green ICT -projektipäällikkö
TIEKE

Antti Sipilä on TIEKEn luotsaaman Green ICT -verkostohankkeen projektipäällikkö, kestävän ICT-kehityksen asiantuntija ja tietokirjailija.

Mikä on MitViDi?

Tämän tilaisuuden tuottaa MitViDi - Mittarit vihreän digitalisaation julkisiin ICT-hankintoihin -hanke, joka tukee aiheesta kiinnostuneita yrityksiä sekä Etelä-Karjalan että Varsinais-Suomen alueella.

MitViDi-hankkeessa luodaan mittareita kestävämpien ICT-hankintojen tukemiseen. Hankkeen painopiste on julkisissa hankinnoissa.

Hanketta rahoittavat Varsinais-Suomen liitto ja Etelä-Karjalan liitto Uudenmaan liiton koordinoiman Euroopan unionin aluekehitysrahaston kautta. Aluekehitysrahaston tuki on myönnetty hankekumppaneille EU-REACT-erillishaun kautta, osana EU:n covid-19-pandemian johdosta toteuttamia elpymistoimia.

Tilaa MitViDi-uutiskirje

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

28.2.2023 08:30

Päättyy:  

28.2.2023 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko/ Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki

Lemminkäisenkatu 12b
20520 Turku

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä

MitViDi-hanke