Tietosuojakoulutus harrastusyhdistysten hallituksille

25.4.2024 17:00

Verkko (Teams)

Tietosuojakoulutus harrastusyhdistysten hallituksille

Kaipaisitko lisäymmärrystä tietosuojasta ja siitä, miten henkilötietoja tulisi lainsäädännön mukaan harrastustoiminnassa käsitellä?  

Tietosuoja on jokaisen perusoikeus. Lasten, nuorten sekä heidän vanhempiensa tulee voida luottaa siihen, että henkilötietoja käsitellään lainsäädännön mukaisesti myös harrastustoiminnassa. Yhdistyksen hallituksella on tärkeä rooli tietosuojasta huolehtimisessa ja hyvien käytäntöjen vakiinnuttamisessa. Kun tietosuojasta huolehditaan, voivat kaikki keskittyä harrastamiseen ja luottaa siihen, että heidän henkilötietonsa ovat hyvissä käsissä. 

Tässä etänä toteutettavassa koulutuksessa opit lisää tietosuojan ja tietosuojalainsäädännön perusteista. Koulutus on suunnattu erityisesti yhdistyksissä hallinnoivissa rooleissa toimiville (esimerkiksi yhdistyksen hallituksen jäsenille tai yhdistyksen työntekijöille). Tilaisuus toteutetaan suomeksi eikä siihen osallistuminen vaadi aiempaa tietämystä aiheesta. Tule siis rohkeasti mukaan oppimaan ja keskustelemaan! 

Koulutuksessa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin.

  • Mitä tietosuojalla tarkoitetaan? Miksi tietosuojasta tulee huolehtia?
  • Minkälaisia ovat yhdistysten velvollisuudet tietosuojalainsäädännön näkökulmasta? 
  • Millä perusteilla henkilötietoja saa käsitellä harrastustoiminnassa?
  • Mitä periaatteita henkilötietojen käsittelyssä tulee noudattaa? 

Ilmoittaudu koulutukseen

HUOM! Toteutamme huhtikuussa myös erilliset koulutukset valmentajille ja ohjaajille sekä alle 18-vuotiaille valmentajille ja ohjaajille. Voit levittää tietoa näistä koulutuksista niiden kohderyhmille. Lisätietoa lja ilmoittautumisohjeet öydät alla olevien linkkien kautta.

Tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn hankkeessa GDPR4CHLDRN – Tietosuoja haltuun harrastustoiminnassa kehitetään avoimesti verkossa julkaistava, käytännönläheinen tietosuojan työkalupakki, jonka avulla yhdistyksen on helpompaa huolehtia tietosuojalainsäädännön mukaisista velvollisuuksista osana harrastustoiminnan arkea. Hankkeessa kehitetään ohjeistavaa materiaalia myös lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen.

Lisätietoa hankkeesta

GDPR4CHLDRN-hanketta rahoittaa Euroopan unionin Kansalaisuus, tasa-arvo, perusoikeudet ja arvot (Citizens, Equality, Rights and Values programme). Webinaarin sisältö edustaa vain esiintyjien näkemyksiä ja he ovat niistä yksin vastuussa. Euroopan unioni tai Euroopan komissio eivät ole vastuussa webinaarin tai tämän julkaisun sisällöstä.

Ajankohta

Alkaa:  

25.4.2024 17:00

Päättyy:  

25.4.2024 18:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä

Lisätiedot: mikko.eloholma@tieke.fi