Tietosuojakoulutus valmentajille ja ohjaajille

23.4.2024 17:00

Verkko (Teams)

Tietosuojakoulutus valmentajille ja ohjaajille

Valmentajat ja ohjaajat käsittelevät lasten ja nuorten henkilötietoja esim. harjoituksiin ja leireille ilmoittautumisten yhteydessä, joten heillä on tärkeä rooli tietosuojan toteutumisessa harrastustoiminnassa. Kun tietosuojasta huolehditaan, voivat kaikki keskittyä harrastamiseen ja luottaa siihen, että heidän henkilötietonsa ovat hyvissä käsissä.

Tässä etänä toteutettavassa koulutuksessa opit ymmärtämään, miten sinun tulee valmentajana tai ohjaajana huolehtia tietosuojan toteutumisesta. Koulutus on suunnattu erityisesti yli 18-vuotiaille yhdistysten valmentajille ja ohjaajille. Tilaisuus toteutetaan suomeksi eikä siihen osallistuminen vaadi aiempaa tietämystä aiheesta. Tule siis rohkeasti mukaan oppimaan ja keskustelemaan!

Koulutuksessa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin.

  • Mitä tietosuojalla tarkoitetaan? Miksi tietosuojasta tulee huolehtia?
  • Miten lasten ja nuorten henkilötietoja pitää käsitellä?
  • Mitä tulee huomioida lapsista otettujen valokuvien ja videoiden käsittelyssä?

Ilmoittaudu yli 18-vuotiaiden valmentajien ja ohjaajien koulutukseen

HUOM! Tämä koulutus on suunnattu yli 18-vuotiaille. Alle 18-vuotiaille valmentajille ja ohjaajille järjestetään oma koulutus ke 24.4. klo 17–17.30. Lue lisää nuorten valmentajien koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn hankkeessa GDPR4CHLDRN – Tietosuoja haltuun harrastustoiminnassa kehitetään avoimesti verkossa julkaistava, käytännönläheinen tietosuojan työkalupakki, jonka avulla yhdistyksen on helpompaa huolehtia tietosuojalainsäädännön mukaisista velvollisuuksista osana harrastustoiminnan arkea. Hankkeessa kehitetään ohjeistavaa materiaalia myös lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen. 

Lisätietoa hankkeesta

GDPR4CHLDRN-hanketta rahoittaa Euroopan unionin Kansalaisuus, tasa-arvo, perusoikeudet ja arvot (Citizens, Equality, Rights and Values programme). Webinaarin sisältö edustaa vain esiintyjien näkemyksiä ja he ovat niistä yksin vastuussa. Euroopan unioni tai Euroopan komissio eivät ole vastuussa webinaarin tai tämän julkaisun sisällöstä.

Ajankohta

Alkaa:  

23.4.2024 17:00

Päättyy:  

23.4.2024 18:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä

Lisätiedot: mikko.eloholma@tieke.fi