Tietosuojakoulutus nuorille valmentajille ja ohjaajille

24.4.2024 17:00

Verkko (Teams)

Tietosuojakoulutus nuorille valmentajille ja ohjaajille

Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite ja henkilöstä otetut valokuvat. Valmentajat, ohjaajat ja erotuomarit käsittelevät lasten ja nuorten henkilötietoja esim. peleihin, harjoituksiin ja leireille ilmoittautumisten yhteydessä. Laissa on määritelty, miten henkilötietoja pitää harrastuksissa käsitellä.  
 
Tässä koulutuksessa opit ymmärtämään, miten sinun tulee nuorena valmentajana, ohjaajana tai erotuomarina huolehtia tietosuojan toteutumisesta. Koulutus on suunnattu erityisesti alle 18-vuotiaille yhdistysten valmentajille ja ohjaajille.Tilaisuus toteutetaan suomeksi eikä siihen osallistuminen vaadi aiempaa tietämystä aiheesta. Tule siis rohkeasti mukaan oppimaan! 

Koulutuksessa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin. 

  • Mitä tietosuojalla tarkoitetaan? Miksi tietosuojasta tulee huolehtia?
  • Miten lasten ja nuorten henkilötietoja pitää käsitellä?
  • Mitä tulee huomioida lapsista otettujen valokuvien ja videoiden käsittelyssä?

Ilmoittaudu nuorten valmentajien ja ohjaajien koulutukseen

HUOM! Tämä Koulutus on suunnattu 15–17-vuotiaille. Yli 18-vuotiaille valmentajille ja ohjaajille järjestetään oma koulutus ti 23.4. klo 17–18. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan yli 18-vuotiaiden koulutukseen täällä. 

Tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn hankkeessa GDPR4CHLDRN – Tietosuoja haltuun harrastustoiminnassa kehitetään avoimesti verkossa julkaistava, käytännönläheinen tietosuojan työkalupakki, jonka avulla yhdistyksen on helpompaa huolehtia tietosuojalainsäädännön mukaisista velvollisuuksista osana harrastustoiminnan arkea. Hankkeessa kehitetään ohjeistavaa materiaalia myös lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen. 

Lisätietoa hankkeesta
 

GDPR4CHLDRN-hanketta rahoittaa Euroopan unionin Kansalaisuus, tasa-arvo, perusoikeudet ja arvot (CitizensEquality, Rights and Values programme). Webinaarin sisältö edustaa vain esiintyjien näkemyksiä ja he ovat niistä yksin vastuussa. Euroopan unioni tai Euroopan komissio eivät ole vastuussa webinaarin tai tämän julkaisun sisällöstä. 

  

Ajankohta

Alkaa:  

24.4.2024 17:00

Päättyy:  

24.4.2024 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä

Lisätiedot: mikko.eloholma@tieke.fi