Green ICT -ekosysteemi: Vihreys ICT-liiketoiminnan ytimessä 23.5.2023

23.5.2023 09:00

Verkko

Perehdymme Green ICT -ekosysteemin verkkotapaamisessa vihreän siirtymän mahdollisuuksiin osana aikaansa seuraavaa liiketoimintaa. Tule kuulemaan esimerkkejä siitä, kuinka muutat Green ICT:n potentiaalin tulokseksi.

Green ICT -ekosysteemi on organisaatioiden vastuullisuusverkosto, joka edistää kestävää ICT-kehitystä ja kiertotaloutta ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutusten torjumiseksi. Verkostoon ovat tervetulleita ammattilaiset niin akateemisesta maailmasta, julkishallinnosta, yrityksistä kuin yhdistyksistä.

Ohjelma

9.00–9.05 Johdanto, Antti Sipilä, TIEKE ja Reino Myllymäki, TIVIA
9.05–9.30 Energiatehokkaat ohjelmistot — Uusien mahdollisuuksien avaajat, Jarkko Koistinaho, AtoZ
Tallenne 
9.30–9.55 Miksi ohjelmistokehityksen asiantuntijapalveluita tarjoavan yrityksen pitäisi olla kiinnostunut kestävyydestä, Jari Hakulinen, Compile
Tallenne
9.55–10.00 Tauko
10.00–10.25 Ilmasto- ja ympäristökestävyyden esimerkkejä liiketoiminnassa, Satu Lapinlampi, Hiottu
Tallenne
Esityskalvot
10.25–10.50 Vastuullisen dataliiketoiminnan mahdollisuudet – energiasta ekosysteemeihin, Tiia Katajamäki, adesso Nordics
Tallenne
10.50–10.55 Tauko
10.55–12.00 Paneelikeskustelua vihreästä bisneksestä ICT:ssä
Tallenne

Esiintyjät

jarkko_koistinaho_uusi_200x200.jpeg
Jarkko Koistinaho
Ohjelmistoarkkitehti
AtoZ

Jarkko Koistinaho on AtoZin johtava energiatehokkaiden ohjelmistoratkaisujen arkkitehti. Hänellä on laaja kokemus ohjelmistoalan tehtävistä, ja häntä voi kutsua eräänlaiseksi jokapaikanhöyläksi. Jarkko on toiminut reilun 10 vuoden uransa aikana lukuisissa eri IT-alan rooleissa: kehittäjänä, testaajana, arkkitehtinä ja tiimin vetäjänä.

jarihakulinen_8122021_edit_200x200.jpg (39 KB)
Jari Hakulinen
Myynti- ja asiakasvastaava
Compile Oy

Jarin rooli Compilella muodostuu usean vastuualueen yhdistelmästä: henkilöstö, asiakkaat ja myynti.
Hänellä on taustaa ICT-alalta eri rooleista yli 20 vuotta, joten ohjelmistokehitys ja sen haasteet ovat tulleet tutuiksi useista eri näkökulmista. Alunperin tekniikasta innostunut Jari on kääntänyt katsettaan vuosien mittaan enemmän ja enemmän ihmisiin, ja viime aikoina erityisesti yksilön hyvinvoinnin merkitys pitkän aikavälin onnistumiselle on noussut entistä keskeisemmäksi teemaksi.

lapinlampisquare.jpg (2.78 MB)
Satu Lapinlampi
Toimitusjohtaja
Hiottu

Satu Lapinlampi on Hiotun toimitusjohtaja ja Koodia Suomesta ry:n hallituksen jäsen. Hän johtaa oululaista softafirmaa, jonka päämääränä on parantaa asiakkaidensa tuottavuutta ja prosesseja digitalisaation keinoin. Usein kyse on konenäkö- ja tekoälysovelluksista tai erilaisista tuotantotapoja parantavista web-sovelluksista.

tiia-katajamaki_200x200.png
Tiia Katajamäki
liiketoiminnan konsultti
adesso Nordics


Tiia Katajamäki on liiketoimintakonsultti ja vastaa vastuullisten palveluiden kehittämisestä adessolla Suomessa. Tiia on työskennellyt yli 10 vuotta IT-sektorin vastuullisten ratkaisujen parissa. Hänellä on laaja-alaista kokemusta niin strategian, datan hallinnan, raportoinnin, prosessien kuin liiketoiminnan kehittämisestä.

Ilmoittautuminen

Tapahtuma toteutetaan verkossa Zoom-sovelluksessa, ja ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostitse.

Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös mahdollisella tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa.

Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen yhteyshenkilö: Antti Sipilä, antti.sipila[at]tieke.fi

Lisätietoa Green ICT -hankkeesta

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

23.5.2023 09:00

Päättyy:  

23.5.2023 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko


Järjestäjä