Työpaja: Tartutaan datavastuullisuuteen - 24.1.2023 klo 13:00

24.1.2023 13:00

Verkko (Teams)

Yleisen tietosuoja-asetuksen voimaantulo oli yksi merkittävä askel kohti vastuullisempia digipalveluita, mutta miten matka jatkuu tietosuojan tultua perusedellytykseksi? EU-tasolla on valmistelussa kenttään kohdistuvaa digisääntelyä. Samalla myös kansalaisten ja kuluttajien odotukset digioikeuksiensa kunnioittamista kohtaan kasvavat. Tekoälyyn vastuullisuutta pyritään koodaamaan sisään, mutta usein jo lähtöaineisto tuo mukanaan epäreiluja asetelmia.

Moni organisaatio miettiikin parhaillaan, miten tuoda vastuullisuus myös digipalveluiden ja datapohjaisten toimintamallien ytimeen. Toimeenkin on tartuttu: kansainväliseltä huonekaluketjulta löytyy Digital Ethics Leader ja samankaltaisia rooleja syntyy taatusti myös muihin organisaatioihin.

TIEKE haluaa osaltaan edistää vastuullista digitalisaatiota myös tästä näkökulmasta ja olemme lähteneet rakentamaan tarjontaa, jolla vastuullisuuden askelmerkit on helpompi tunnistaa. TIEKEn digiosaamisen vauhdittaja Mikko Eloholma suoritti keväällä 2022 Open Data Instituten Data Ethics Facilitator -valmennuksen, ja parhaillaan kehitämme palvelutarjontaa datavastuullisuuteen liittyen.

 

mikko-580x680.jpg (195 KB)  
Mikko Eloholma, digiosaamisen vauhdittaja, TIEKE

Mikko Eloholma työskentelee TIEKEssä digiosaamisen vauhdittajana ja on ollut kehittämässä digitaalista perusosaamista sekä erityisesti tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvää osaamista mm. nuorten, opettajien ja pk-yritysten keskuudessa. Hankkeissa on kehitetty samalla myös digitaalisia oppimisen menetelmiä ja ratkaisuja. Mikko osallistui keväällä 2022 Open Data Instituten Data Ethics Facilitator- valmennuksen, jonka opit tukevat TIEKEn datavastuullisuuden tarjonnan suunnittelussa.

Työpaja

Tervetuloa työpajaan, jossa tavoitteena on perehtyä datavastuullisuuteen case-esimerkin kautta ja samalla antaa lisäymmärystä oman yrityksen vastuullisuustyöhön. Työpaja on suunnattu datan ja datavastuullisuuden parissa työskenteleville ja siitä kiinnostuneille.

Työpajassa työskennellään yhdessä Zoom-ympäristössä, ja hyödynnämme ideoinnissa myös Mural-työkalua. Ohjelmaan sisältyy avointa keskustelua. Kerromme samalla lisää TIEKEn tulevasta palvelutarjonnasta datavastuullisuuteen liittyen.

Osallistumislinkin saat heti ilmoittattumisen jälkeen sähköpostiin saapuvassa vahvistuksessa. 

Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös mahdollisella tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa.

Tarkennamme ohjelmaa joulukuun aikana. Osallistuminen on maksutonta.

Valitse haluamasi vaihtoehto
Ilmoittautuminen
Myynti päättyy
Määrä

(Etänä)

Myynti päättyy 23.1.2023 23:59

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

24.1.2023 13:00

Päättyy:  

24.1.2023 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä

TIEKE ry

tapahtumat@tieke.fi