MitViDi: yritykset kestävien ICT-palveluiden tuottajina 15.6.

15.6.2023 14:00

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki

MitViDi-hanke kehittää keinoja tehdä kestävämpiä ICT-hankintoja erityisesti julkishallinnossa. Tässä tilaisuudessa kaksi sovelluskehitysyritystä esittelee, kuinka uusi, ohjelmistojen päästöjä arvioiva mittaristo toimii käytännössä.

Yritykset ovat selvittäneet arviointikehikon mahdollisuuksia osana kestävää ohjelmistohankintaa arvioimalla omaa palvelutarjontaansa sen valossa. Tule Turun vierailu- ja innovaatiokeskus Jokeen kuulemaan, mitä kokeilussa on ilmennyt.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti Varsinais-Suomessa toimiville digitaalisia palveluita tarjoaville yrityksille ja niitä hankkiville julkisorganisaatioille. Muut kiinnostuneet ovat myös tervetulleita.

Tilaisuus on osallistujalle maksuton. 

Ohjelma 

14.00 - 14.10 Tilaisuuden avaus
14.10 - 14.30 Selvityksen esittely, Exove
14.30 - 14.50 Selvityksen esittely, AtoZ
14.50 - 15.00 Keskustelua
15.00 - 15.20 IF ja vastuulliset ICT-hankinnat, Jussi Satopää
15.20 - 15.40 Kestävä ICT Digialla, Tero Niemi
15.40 - 15.50 Keskustelua
15.50 - 16.00  Demo: työkalu ICT-hankintojen päästöjen arviointiin, Lauri Kivimäki ja Tuomas Mäkilä
16.00 - 17.00 Coctailit ja työpajakeskustelua jatkokehityksestä tai toimenpiteistä

Esiintyjät

jannenelio.jpg
Janne Kalliola

kasvujohtaja
Exove

Janne Kalliola on Exoven perustaja ja kasvujohtaja. Hän on koodannut yhdeksänvuotiaasta ja tehnyt ohjelmistoja mitä moninaisimpiin tarkoituksiin. Hän haluaa jättää elinkelpoisen planeetan lapsilleen ja tekee siksi kaikkensa, että kaikki ostettu koodi olisi mahdollisimman ekotehokasta.

jarkko_koistinaho_uusi_200x200.jpeg
Jarkko Koistinaho

Ohjelmistoarkkitehti
AtoZ

Jarkko Koistinaho on AtoZin johtava energiatehokkaiden ohjelmistoratkaisujen arkkitehti. Hänellä on laaja kokemus ohjelmistoalan tehtävistä, ja häntä voi kutsua eräänlaiseksi jokapaikanhöyläksi. Jarkko on toiminut reilun 10 vuoden uransa aikana lukuisissa eri IT-alan rooleissa: kehittäjänä, testaajana, arkkitehtinä ja tiimin vetäjänä.
esko.tajakka.jpg
Esko Tajakka
Ohjelmistokehittäjä
AtoZ

Esko on energiatehokkuusauditointeihin erikoistunut ohjelmistokehittäjä monipuolisella projektitaustalla, esimerkiksi verkkokauppojen ja kriittisten viranomaisjärjestelmien parista. Ennen IT-uralle siirtymistä hän oli hiukkasfyysikko Jyväskylän yliopistossa ja teki data-analyysiä CERN-tutkimuskeskuksessa Genevessä. Ohjelmistokehittämisen lisäksi päässä on ollut myös Scrum Master- ja DevOps-vastaavan hattu. Eskoa motivoi laadukas ja kestävä koodi, utelias suhtautuminen teknologiseen kehitykseen sekä jatkuva kehittyminen, kouluttaminen ja kouluttautuminen. Vihreässä ICT:ssä ja energiatehokkuudessa nämä tekijät yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla.

jussi-satopaa.png
Jussi Satopää

Vice President, Head of Technology Platforms & Enablement
If

Jussi Satopää toimii tietohallintojohtajana If vakuutusyhtiössä sovelluskehitysalustojen ja IT infrastruktuurin parissa. Hän on myös IT:n kestävän kehityksen strategian omistaja. 

tero-niemi-digia.png
Tero Niemi

Digia

Terolla on pitkä historia ohjelmistokehityksen kautta integraatioiden pariin. Vapaa-ajan taloprojekti houkutteli syventymään energianhallintaan.

Tällä hetkellä tekemiseen haetaan syvyyttä Kestävän kasvun ja Yhteiskuntavastuun johtamisopinnoista. Erityisesti vihreän siirtymän edistäminen ICT-alalta käsin ja utelias mieli pitävät Teron päivittäin innostuneena. Hän puhuu integraatioiden laadun puolesta, jotka tukevat ohjelmistotuotannon periaatteita.

Teron missiona on edistää digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämistä ympäristöystävällisellä ja eettisellä tavalla.

Työpajaohjaajat

timo-huttunen.jpg (20 KB)
Timo Huttunen 
Asiakkuuspäällikkö
Turku Science Center

Timo Huttunen työskentelee asiakkuuspäällikkönä Turku Science Parkissa ja auttaa yrityksiä muun muassa pohtimaan suuntaa vihreälle ja digitaaliselle siirtymälle. MitViDi-hankkeessa Turku Science Park rakentaa Green ICT -osaamiskeskittymää Varsinais-Suomen alueella.

lankiniemi-kuva.png
Sonja Lankiniemi
Erityisasiantuntija
Turun ammattikorkeakoulu

Sonja Lankiniemi toimii erityisasiantuntijana Turun ammattikorkeakoulun Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmässä. Työssään hän keskittyy julkisten hankintojen vastuullisuuden kehittämiseen. Tällä hetkellä Lankiniemi keskittyy erityisesti julkisten kiertotaloushankintojen sekä kestävien ICT-hankintojen edistämiseen.


tuomas-makila-web.jpg (12 KB)
Tuomas Mäkilä
Apulaisprofessori
Turun yliopisto

Tuomas Mäkilä työskentelee Turun yliopistossa ohjelmistotekniikan apulaisprofessorina ja toimii MitViDi-hankkeen vastuullisena johtajana. MitViDi-hanke kehittää mittareita vihreään digitalisaatioon.

antti-200-x-200.jpg (44 KB)
Antti Sipilä
Green ICT -projektipäällikkö
TIEKE

Antti Sipilä on TIEKEn luotsaaman Green ICT -verkostohankkeen projektipäällikkö, kestävän ICT-kehityksen asiantuntija ja tietokirjailija.

Mikä on MitViDi?

Tämän tilaisuuden tuottaa MitViDi - Mittarit vihreän digitalisaation julkisiin ICT-hankintoihin -hanke, joka tukee aiheesta kiinnostuneita yrityksiä sekä Etelä-Karjalan että Varsinais-Suomen alueella.

MitViDi-hankkeessa luodaan mittareita kestävämpien ICT-hankintojen tukemiseen. Hankkeen painopiste on julkisissa hankinnoissa.

Hanketta rahoittavat Varsinais-Suomen liitto ja Etelä-Karjalan liitto Uudenmaan liiton koordinoiman Euroopan unionin aluekehitysrahaston kautta. Aluekehitysrahaston tuki on myönnetty hankekumppaneille EU-REACT-erillishaun kautta, osana EU:n covid-19-pandemian johdosta toteuttamia elpymistoimia.

Tilaa MitViDi-uutiskirje

 

Valitse haluamasi vaihtoehto
Ilmoittautuminen
Myynti päättyy
Määrä

Myynti päättyy 9.6.2023 12:00

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

15.6.2023 14:00

Päättyy:  

15.6.2023 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki

Lemminkäisenkatu 12b
20520 Turku

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä

MitViDi-hanke