Green ICT -ekosysteemi & Koodia Suomesta: Miten kompensoida päästöt oikein ja välttää viherpesu?

14.12.2022 15:00

Verkko, zoom

Webinaari järjestetään yhteistyössä Koodia Suomesta ry:n kanssa. 

Katso tallenne

Miksi päästökompensaatio on osa ilmastovastuullista yritystoimintaa? Mitä pitää huomioida kompensaatiota hankkiessa? Miten viestiä kompensaatiosta omille asiakkaille tai julkisuuteen?

Päästökompensaatiota pidetään herkästi huijauksena tai viherpesuna, vaikka kyse on olennaisesta osasta ilmastovastuullista yritystoimintaa. Luotettavan kompensaatiomenetelmän valitseminen voi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, sillä lähes täysin sääntelemätöntä toimialaa kuvaillaan usein villiksi länneksi. Mitä kompensaation ostajan tulisi tietää kompensaatiomarkkinasta, erilaisista hanketyypeistä ja sertifikaateista sekä kehittyvästä lainsäädännöstä? Webinaarissa käsitellään myös kompensaatiosta viestimistä omille asiakkaille, sidosryhmille tai suurelle yleisölle.

Webinaarin vetää Lasse Leipola, yritysvastuujärjestö Finnwatchin ilmastoasiantuntija. Hän on ollut mukana kirjoittamassa Finnwatchin kesäkuussa 2021 julkaisemaa Anekauppaa vai ilmastotekoja? -raporttia päästökompensaatiosta Suomessa. Leipola on osallistunut aktiivisesti lukuisiin hankkeisiin kompensaatioalan ja sen sääntelyn kehittämiseksi. Aiemmin ilmastotoimittajana työskennellyt Leipola on seurannut ilmastopolitiikkaa lähietäisyydeltä jo 15 vuoden ajan.

Ilmoittautuminen

Tapahtuma toteutetaan verkossa Zoom-alustalla, ja ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostitse.

Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös mahdollisella tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa.

Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen yhteyshenkilö: Antti Sipilä, antti.sipila[at]tieke.fi

Lisätietoja Green ICT -hankkeesta >>

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

14.12.2022 15:00

Päättyy:  

14.12.2022 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko, zoom


Järjestäjä