Green ICT -ekosysteemi: Kestävämpää ICT-elektroniikkaa 4.4.2023

4.4.2023 09:00

Verkko

ICT-laitteiden arvoketjuja tulee muuttaa radikaalisti raaka-aineiden louhinnasta jätteenkäsittelyyn, jotta ne eivät olisi merkittävä rasite ympäristölle ja ilmastolle. Valmistusprosesseihin liittyy myös runsaasti sosiaalisia epäkohtia, kuten epäreiluja työoloja vailla riittävää korvausta. 

Tämä Green ICT -ekosysteemitapaaminen perehtyy keinoihin edistää ICT-laitteiden kestävämpää hankintaa ja käyttöä.

Ohjelma

9.00–9.05 Kestävien hankintojen tärkeys, Antti Sipilä, projektipäällikkö, Green ICT -hankkeet/TIEKE
9.05–9.30 Toimitusketjut ja kestävyys, Juha Kemppainen, Head of Supply Chain Operations, Fujitsu
Tallenne
9.30–9.55 Green ICT ValtorissaTuomo Kouhia, hankintayksikön päällikkö, Valtori
Tallenne
Esitys
9.55–10.20 Kiertotalous IT:ssä nyt ja tulevaisuudessa, Tuulia Virhiä, CEO & Founder, SwanIT
Tallenne
10.20–10.45 Dell Technologies – Innovaatioita paremman huomisen puolestaJenni Vuorio, tuotemarkkinointipäällikkö, Dell
Tallenne
10.45–10.55 tauko
10.55–11.55 Paneelikeskustelu
Harri Malinen, 3stepIT
Erkki Kondelin, Advania
Tuulia Virhiä, SwanIT
Sanna Väisänen, Vantaan kaupunki
Tallenne
11.55–12 Yhteenveto ja hankkijan opas

Esiintyjät

juhakuva.jpg (689 KB)
Juha Kemppainen
Head of Supply Chain Operations
Fujitsu Finland Oy, Product Services

Juha Kemppaisen vastuulla ovat tuotetoimitukset Fujitsun suomalaisille asiakkaille, alkaen tuotteiden ostamisesta ja loppuen käytöstä poistoon tai uudelleenkäyttöön. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus tuotteiden ja materiaalien kierrätyksestä palveluineen. Juha toimii tällä hetkellä myös ICT-Tuottajaosuuskunnan ja Elker Oy:n hallitusten puheenjohtajana sekä Recser Oy:n hallituksen jäsenenä.

tuomo-kouhia-kasvo.jpg (203 KB)
Tuomo Kouhia

Hankintapäällikkö
Valtori

Tuomo Kouhia on pitkän linjan ICT-ammattilainen, jolla on monipuolinen kokemus ICT-palveluiden tuottamisesta, johtamisesta ja kehittämisestä oikeushallinnossa, Tiedolla ja Valtorissa. Hänen nykyinen päävastuualueensa ovat Valtorin ICT-hankinnat, jotka ovat vuositasolla lähes 300 milj. €.

tuulia2022_2_nelio.jpg (388 KB)
Tuulia Virhiä
CEO
SwanIT

Tuulia toimii toimitusjohtajana SwanIT Oy:ssä, jonka missiona on muuttaa IT-maailmaa vastuullisemmaksi. Muutaman vuosikymmenen mittaisen uransa IT-infrastruktuurin ja digitalisoinnin parissa sekä laajan kokemuksensa kolmansien maiden IT-ympäristöistä hän on intohimoinen parantamaan IT-palveluprosesseja kohti parempaa maailmaa. IT:llä on suuri rooli ympäristössä ja ihmisten elämässä, ja SwanIT perustettiin juuri tämän muutoksen aikaansaamiseksi.

086-vuorio-jenni-7.png (3.24 MB)
Jenni Vuorio
Tuotemarkkinointipäällikkö, päätelaiteratkaisut
Dell Technologies

Jenni Vuorio on ulospäinsuuntautunut PC-alan konkari, jolla on 20 vuoden kokemus ICT-laitevalmistajien tehtävistä niin myynnin, markkinoinnin kuin liiketoiminnan johdon näkökulmasta.

Jenni pitää nopeista liikkeistä ja uusista innovaatioista, ja viihtyy siksi alalla josta vauhtia ja käänteitä ei puutu.

antti-200-x-200.jpg (44 KB)
Antti Sipilä
Green ICT -projektipäällikkö
TIEKE

Antti on Green ICT -asiantuntija, joka on myös tehnyt ICT-hankintoja julkishallinnossa ja toiminut pk-yrityksessä hankintakonsulttina. TIEKEssä hän on vastuussa Green ICT -hanketyöstä ja Green ICT -ekosysteemin kehittämisestä.

Paneelikeskustelijat

kondelin_erkki-E28093-kopio.jpg (207 KB)
Eeka Kondelin
Director of Business Development and Public Sales
Advania

Eeka työskentelee Advanialla julkis- ja valtiohallinnon toimialalla. Moderni työympäristö huomioiden kiertotalouden ja vastuullisuuden on hänen tekemisensä ja Advanian ytimessä. Eekalle on kertynyt näkemystä julkisesta sektorista vuodesta 2011 alkaen.

harrimalinen2.png (546 KB)
Harri Malinen
Myyntijohtaja
3stepIT

Harri Malinen vastaa 3stepIT:n Suomen myyntiorganisaatiosta ja myynnin kehityksestä. Yritys auttaa organisaatioita hallinnoimaan ja kuluttamaan teknologiaa vastuullisemmin 3 askeleen kiertotalousratkaisulla, joka tekee ICT-laitteiden hankinnasta, hallinnasta ja uusimisesta kestävää ja tietoturvallista.

tuulia2022_2_nelio.jpg (388 KB)
Tuulia Virhiä
CEO
SwanIT

Tuulia toimii toimitusjohtajana SwanIT Oy:ssä, jonka missiona on muuttaa IT-maailmaa vastuullisemmaksi. Muutaman vuosikymmenen mittaisen uransa IT-infrastruktuurin ja digitalisoinnin parissa sekä laajan kokemuksensa kolmansien maiden IT-ympäristöistä hän on intohimoinen parantamaan IT-palveluprosesseja kohti parempaa maailmaa. IT:llä on suuri rooli ympäristössä ja ihmisten elämässä, ja SwanIT perustettiin juuri tämän muutoksen aikaansaamiseksi.

sanna-vaisanen-1x1.jpg (116 KB)
Sanna Väisänen
ICT-hankintapäällikkö
Vantaan kaupunki

Sannalla on vuosien kokemus ICT-hankinnoista yksityiseltä sektorilta. Nyt vuoden verran hän on päässyt tutustumaan ICT-hankintapäällikkönä julkisten hankintojen kiemuroihin. Sannan tavoitteena on tuoda vuosien aikana hyväksi havaittuja käytänteitä myös kuntasektorin hankintoihin, etenkin vastuullisuuden osalta.

Paneelin moderaattori

reino-myllymaki-2023-1920x1920.png (3.09 MB)
Reino Myllymäki
Kehityspäällikkö
TIVIA

Reino Myllymäki on monipuolisella urallaan toiminut esimerkiksi tietohallintojohtajana, monien digitalisaatiohankkeiden projekteissa, konsulttina ja mentorina sekä osallistunut erilaiseen tutkimustoimintaan.

Ilmoittautuminen

Tapahtuma toteutetaan verkossa, ja ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostitse.

Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös mahdollisella tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa.

Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen yhteyshenkilö: Antti Sipilä, antti.sipila[at]tieke.fi

Lisätietoja Green ICT -hankkeesta >>

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   4.4.2023 09:00
Päättyy:   4.4.2023 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko


Järjestäjä