Green ICT & Koodia Suomesta: Kestävä koodaus 11.5.2022

11.5.2022 15:00

Verkko (Teams)

Ilmasto- ja ympäristöystävälliset digipalvelut ja -hankinnat vähentävät päästöjä, säästävät rahaa ja niille ennustetaan 11 triljoonan dollarin globaalia tuottopotentiaalia. TIEKE on parhaillaan mukana kolmessa Green ICT -hankkeessa.

Tilaa Green ICT -uutiskirjeitä

MitViDi-hankkeessa luodaan mittareita kestävämpien ICT-hankintojen tukemiseen. Haasteena digitalisaation vihertämisessä on ollut selkeiden ja helppokäyttöisten mittarien puute, etenkin ICT-palveluissa ja ohjelmistoissa. MitViDi-hanke vastaa tähän haasteeseen. Sen toimesta kehitetään digitaalisten hankintojen ilmasto- ja ympäristövaikutuksille myös helppokäyttöinen arviointityökalu. Hankkeen painopiste on julkisissa hankinnoissa, joskin työkalu soveltuu yhtä hyvin myös yksityisten yritysten hankintoihin. Hankkeen toteuttavat Turun yliopisto (koordinaattori), LUT-yliopisto, TIEKE, Turku Science Park ja Turun ammattikorkeakoulu.

Vuonna 2022 digitaalisia tuotteita ja palveluita edistävä Green ICT -hanke keskittyy erityisesti Green ICT -ekosysteemitoiminnan käynnistämiseen ja juurruttamiseen. Digitaalinen ekosysteemi toteutetaan alustana, joka tuo yhteen ilmasto- ja ympäristöystävällisen ICT:n käytöstä ja kehityksestä kiinnostuneet. Hanke julkaisee Green ICT hankkijan ja tuottajan oppaat, sekä itsearviointityökalun organisaation kestävän ICT-kehityksen suunnitelman pohjan tuottamiseksi. Hankkeen toteuttavat LUT-yliopisto, TIEKE ja Tivia.

Green ICT teollisuuden pk-yrityksille Keski-Suomessa -hanke tukee organisaatioita ottamaan käyttöön ilmasto- ja ympäristöystävällisiä digitaalisia ratkaisuja. Odotettavissa on, että vähäpäästöisyyden merkitys tuotteiden ja palveluiden koko arvoketjulle lisääntyy tuntuvasti lähivuosina. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yhä useamman alihankintayrityksen tulee kyetä vastaamaan hankkijan päästötavoitteisiin. Hankkeen toteuttaja on TIEKE.

Kun haluat pysyä ajan tasalla Green ICT -ekosysteemin kuulumista, tilaa haluamasi uutiskirjeet. Hankkeiden uutiskirjeet tarjoavat tietoa kestävän ICT:n tapahtumista sekä eri keinoista edistää vähäpäästöistä digitalisaatiosta.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

11.5.2022 15:00

Päättyy:  

11.5.2022 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä