JÄRKEVÄ-työpaja: Miten tieto tukee järjestön toimintaa ja edistää hyvinvointia?

6.5.2022 10:00

Verkossa

JÄRKEVÄ MAASEUTU -työpaja:
Tieto järjestötoiminnan tukena

Sen lisäksi, että järjestöt tarvitsevat ja hyödyntävät muiden tuottamaa tietoa, järjestöillä on valtavasti dataa ja osaamisperusteista tietoa omalta toiminta-alueeltaan. Herkkäkorvaiset järjestöt voivat toimia myös ennakoivassa roolissa.

Haemme vastauksia ja näkökulmia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Millaista tietoa järjestön omasta toiminnasta kertyy?
  • Miten tätä tietoa hyödynnetään?
  • Mitä iloa meidän tiedosta voisi olla muille? Miten tietoa jaetaan?
  • Miten ihmiset löytävät järjestömme pariin? Miten tietoa järjestön toiminnasta saadaan levitettyä? Mitä yhteistyö voi tähän tuoda?
  • Millainen on järjestötiedon matka päätöksenteon pöytiin? Miten kokemustieto voi auttaa ennakoinnissa?

Mitä luvassa työpajassa?

Työpajassa pohditaan järjestötoimijoiden kanssa yhdessä kokemuksia ja mahdollisuuksia, joita sisältyy tiedon kokoamiseen ja sen hyödyntämiseen järjestön omassa toiminnassa sekä tiedon saattamisessa yhteisesti hyödynnettäväksi. Keskustelua käydään ohjatusti myös pienemmissä ryhmissä.

Työpajan tavoitteena on, että opimme toisiltamme, jaamme vinkkejä ja käytäntöjä ja lisäämme ymmärrystä, miten monin eri tavoin data voi palvella omaa järjestöä sekä laajemmin hyvinvoinnin lisäämistä.

Mukaan toivomme uteliasta mieltä, ennakkotietoa data-aiheesta ei tarvita. Mukaan ovat tervetulleita niin pienten kuin suurten järjestöjen toimijat ja muut aiheesta kiinnostuneet. Erityisesti toivomme mukaan toimijoita maaseudun järjestöistä.

Työpaja toteutetaan verkossa.

Työpaja järjestetään osana JÄRKEVÄ-hanketta, jossa selvitämme järjestöjen toimintaa digitalisaation hyödyntäjinä ja edistäjinä niin paikallisesti kuin alueellisesti maaseutualueilla. Hankkeen jälkeen tiedetään paremmin, millainen rooli järjestöillä on digin ja tietotalousosaamisen välittäjänä maaseudulla.

Maa- ja metsätalousministeriö rahoittaa JÄRKEVÄ - Järjestökenttä tietotalousosaamisen välittäjänä maaseudulla -hankkeen Maaseutupolitiikan neuvoston asettaman hankeryhmän esityksestä, Makeran valtakunnallisista maaseudun tutkimus- ja kehittämishankevaroista.

Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa.

Rekisteriseloste

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

6.5.2022 10:00

Päättyy:  

6.5.2022 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa


Järjestäjä

JÄRKEVÄ-hanke

Lisätiedot TIEKEssä: Hanna Vuohelainen

hanna.vuohelainen@tieke.fi