Kansallinen Green ICT-ekosysteemin tapaaminen

17.6.2024 13:00

Teams

Green ICT Visiiri -hanke luo kokonaiskuvan Suomen ICT-alan vaikutuksista ilmastoon ja ympäristöön. Hanke tukee ICT-alan vihreää siirtymää yhdistämällä alan toimijat valtakunnalliseen ekosysteemiin. Hanke kehittää menetelmiä ICT-alan ympäristövaikutusten mittaamiseen ja tuottaa ympäristötietoisuutta lisääviä koulutusmateriaaleja yritysten käyttöön.

 

ICT-infrastruktuurin energiatehokkuus ja ympäristökestävyys

Hankeosuus ”ICT-infrastruktuurin energiatehokkuus ja ympäristökestävyys” keskittyy matkaviestinverkkojen energiatehokkuuden ja muun ympäristökestävyyden edistämiseen. Osuudessa perehdytään matkaviestinverkkojen kestävyyteen liittyviin standardointi- ja regulointiaktiviteetteihin sekä kestävien suunnitteluperiaatteiden kehittämiseen tulevaisuuden energiatehokkaille ja ympäristökestäville verkkoratkaisuille.

Aiheesta tarkemmin webinaarissa kertoo Oulun yliopiston Marja Matinmikko-Blue.

marjamatinmikko-blue_200x200.png

 

Ohjelmistoratkaisujen energiatehokkuus ja ympäristövaikutukset

Tässä hankeosuudessa keskitytään ohjelmistoratkaisujen sekä ohjelmistoprosessien energiatehokkuuteen ja laajemmin ympäristöystävällisyyteen. Tavoitteena on kartoittaa vihreän koodauksen käytänteitä ja tuottaa käytännön esimerkkeihin perustuva opas vihreään koodaukseen.

Näistä tarkemmin webinaarissa kertoo LUT-yliopiston Jari Porras.

jari-porras_200x200.png

 

Tietoisuus, materiaali ja menetelmät kohti energiatehokasta ICT:tä

Hankeosuudessa tarkastellaan yritysten tietovajetta vihreän ICT:n hyödyntämisestä ja kerätyn tiedon pohjalta tuotetaan yrityksille, erityisesti konsultointiyrityksille, materiaalia, jolla yritykset voivat helpommin ymmärtää ja hyödyntää vihreän ICT:n keinoja omassa toiminnassaan.

Näistä tarkemmin webinaarissa kertoo LUT-yliopiston Jari Porras.

 jari-porras_200x200.png

 

Konesalien toiminnan parantaminen 

Konesaliympäristöt muodostuvat kolmesta pääelementistä: rakennuksesta ja sen infrastruktuurista, ICT-laitteista sekä niiden toimintalogiikasta. Rakennus ja infrastruktuuri tarjoavat fyysisen ympäristön, jossa ICT-laitteet, kuten palvelimet ja tallennusjärjestelmät, toimivat. Näitä varten tarvitaan tehokkaampia ja optimoituja jäähdytys- ja ilmanvaihtoratkaisuja. Tutkimme tekoälymallin kouluttamista ilmanvaihdon ja jäähdytyksen energiatehokkuuden parantamiseksi.

Aiheesta tarkemmin webinaarissa kertoo Itä-Suomen yliopiston Jarmo Koponen.

jarmo_koponen_200x200.png

 

Ekosysteemitapaamiset 

Hankkeen aikana toteutetaan kahdeksan valtakunnallista teemoitettua tapaamista sekä Vihreä ICT -maakuntakiertue 18 eri maakuntakeskukseen. Valtakunnallisten ekosysteemitapaamisten tarkoituksena on kansallisen yhteistyön lisääminen, kun taas alueellisten tapaamisten tarkoituksena on lisätä tietoisuutta alueen yritysten parissa.

Näistä tarkemmin webinaarissa kertovat Tivian Reino Myllymäki ja TIEKEn Antti Sipilä.

reino-myllymaki-200x200.png       antti-200-x-200.jpg

 

Rahoitus 

Hanketta osarahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). Rahoitus on myönnetty Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta.

 

lobobanneri_rahoittajan-logoilla_800x300.png

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   17.6.2024 13:00
Päättyy:   17.6.2024 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams


Järjestäjä