Green ICT: Ilmasto- ja ympäristöystävällisyys lisäarvona B2B- ja kuluttajamarkkinoilla 24.11.2021

24.11.2021 10:00

Verkko (Teams)

Green ICT: Ilmasto- ja ympäristöystävällisyys lisäarvona B2B- ja kuluttajamarkkinoilla 24.11.2021 

Huoli ilmastonmuutoskehityksen kiihtymisestä ja ympäristön tilasta muuttaa ICT-markkinoita. Kuluttajat haluavat yhä enemmän ympäristöystävällisiä tuotteita ja ovat myös valmiita maksamaan niistä. Julkishallinto ja yritykset puolestaan haluavat ICT:stä ratkaisuja omiin hiilineutraaliustavoitteisiinsa, ja sijoittajat vaativat yrityksiltä yhä vastuullisempaa toimintaa. Ilmasto- ja ympäristöystävällisyydestä on tullut ICT-palveluille ja tuotteille lisäarvo, jonka merkitys kasvaa tulevina vuosina. Ilmastoviisaat ja ympäristöystävälliset innovaatiot ovat alan uuden liiketoiminnan keskiössä.

Green ICT -myyjäwebinaarissa jaetaan käytäntöjä tämän lisäarvon luomiseen ja sen käyttämiseen sekä B2B- että kuluttajamarkkinoilla.

Webinaarin tuottaa Green ICT -hanke, joka tukee kestävien digipalveluiden palveluntarjoajia ja hankkijoita erityisesti Uudenmaan alueella.

Ohjelma

10:00 Markkinointia, rahansäästöä vai ympäristötekoja? Ilmasto- ja ympäristöystävällisyys lisäarvonaAntti Tuomola, ResQ Club
10:20 Vastuulliset hankinnat menneisyydestä nykyisyyteenErkki Kondelin, Advania
10:40 Asiakkaan hiilijalanjäljen pienentäminen palvelun lisäarvona, Jonas Kronlund, Elisa Oyj
11:00–12:00 paneelikeskustelu, mukana Erkki Kondelin, Jonas Kronlund, Antti Tuomola ja professori Jari Porras LUT-yliopistosta

Alustajat

kondelin_erkki-E28093-kopio.jpg (207 KB)

Erkki Kondelin
Advania

Erkki "Eeka" Kondelin 

Eeka työskentelee Advanialla julkis- ja valtiohallinnon toimialalla. Digitaalisen työympäristön konsepti eli teknologia, prosessit, ihmiset ja vastuullisuus ovat hänen tekemisensä ytimessä. Eekalle on kertynyt näkemystä vastuullisuudesta ja kiertotaloudesta julkisella sektorilla vuodesta 2011.

  • Muutos hankinnoissa vuosien 2011–2021 välisenä aikana
  • Innovatiiviset hankinnat & DPS, mahdollisuus vai karikko?
  • Käytännön esimerkkejä vastuullisuudesta

Esitysmateriaali

jonaskronlund.jpg (34 KB)
Jonas Kronlund
Elisa Oyj

Jonas Kronlund työskentelee Elisa Oyj:n yritysvastuutiimissä, vastuualueenaan ympäristövastuu ja kiertotalous. Hän on vuosien varrella työskennellyt uusien digitaalisten palveluiden ja liiketoiminnan kehittämisen parissa etsien uusia fiksuja tapoja tehdä asioita. Siksi hän myös jatkuvasti hakee keinoja yhdistellä People, Planet ja Profit -näkökohtia.

  • Innovoinnin kautta kestäviä ratkaisuja asiakkaille.
  • Oikein valittujen ICT-palvelujen merkitys hiilikädenjälken lisääjänä.
  • Elisan palvelut vähähiilisempään liiketoimintaan ja kuluttaja-asiakkaille.

Esitysmateriaali

antti_tuomola.jpg (651 KB)
Antti Tuomola
ResQ Club

Antti Tuomola on ResQ Clubin markkinointijohtaja. ResQ Club on hävikkiruuan markkinapaikka, jossa ravintolat, kahvilat ja ruokakaupat voivat myydä hävikkiruokansa lähiseudun asiakkaille. 

  • 2000 yritystä ja yli 50 000 asiakasta pelastavat ResQ Clubin kautta yli 200 000 ruoka-annosta joka kuukausi.
  •  ResQ Clubin käyttöän on monta syytä, mutta kysyttäessä suurin osa asiakkaista ja partnereista kertoo syyksi muun kuin halun olla ympäristöystävällinen.
  • Jos ympäristöystävällisyys on "vain" lisäarvo, onko sillä lopputuloksen kannalta väliä?

Esitysmateriaali

Tulevia tapahtumia

Green ICT: Ilmasto, kestävä kehitys ja vastuullisuus ICT-hankinnoissa 1.12.2021

Ilmoittautuminen 

Tapahtuma toteutetaan verkossa Teams-palvelussa, ja ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostitse. Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa. 

Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen yhteyshenkilö: Antti Sipilä, antti.sipila[at]tieke.fi

Lisätietoja Green ICT -hankkeesta >>

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   24.11.2021 10:00
Päättyy:   24.11.2021 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä