Green ICT: Ilmasto, kestävä kehitys ja vastuullisuus ICT-hankinnoissa 1.12.2021

1.12.2021 09:00

Verkko (Teams)

Green ICT: Ilmasto, kestävä kehitys ja vastuullisuus ICT-hankinnoissa 1.12.2021 

Glasgow’n ilmastokokous asetti tavoitteeksi ilmaston lämpenemisen pysäyttämisen 1,5 asteeseen. Suomen valtion hiilineutraaliustavoitteen toteutumiseen on puolestaan aikaa 14 vuotta. Ilmastonmuutoksen torjunta ei luo paineita ainoastaan ICT:n laitehankinnoille. Organisaatioiden on huomioitava myös ohjelmistojen ja digipalveluiden ilmasto- ja ympäristöystävällisyys.

Tässä webinaarissa puhutaankin siitä, miten erilaisia ohjelmistoja ja ICT-palveluita hankitaan vastuullisesti. Esittelemme myös käytännöllisiä ratkaisuja, jotka helpottavat kestävien ICT-hankintojen tekemistä esimerkiksi kasvihuonekaasupäästöjä seuraamalla.

Webinaarin tuottaa Green ICT -hanke, joka tukee kestävien digipalveluiden palveluntarjoajia ja hankkijoita erityisesti Uudenmaan alueella.

Tapahtumalinkki: https://bit.ly/3GgYLFp

Ohjelma

9:00–9:20 WWF Green Office työkaluna kohti työyhteisön ekologisempaa ICT:tä, Mikko Kuiri, WWF
9:20–9:40 Miten teknologia voi tukea kestävän kehityksen hankinnoissa, Emmi Lajunen, Microsoft
9:40–10:00 Web-palveluiden hankinnat ja energiatehokkuuden vaatimukset käytännössä, Perttu Tolvanen, North Patrol
10:00–11:00 Paneelikeskustelu GreenICT -hankinnoista ja kestävyyden mittaamisesta.

Alustajat:

mikko-kuiri.jpg (7.10 MB)

Mikko Kuiri
WWF

Mikko on WWF Suomessa Green Office -organisaatioiden asiakkuuspäällikkä. Hän on kansainvälisen ympäristöjohtamisen kauppatieteiden maisteri sekä ympäristöjohtamisen ja riskienhallinnan tradenomi. Mikko on syventynyt yritysten ja organisaatioiden ympäristöjärjestelmätyön suunnittelun ja kehittämisen. Teemoista tutuiksi ovat tulleet esimerkiksi jätehuolto ja kiertotalous, ICT-asiat ja energiatehokkuus, kestävä liikkuminen, viestintä kuin hankinta-asiatkin. Mikko on myös osallistunut asiakasrajapinnan näkökulmasta monien Green Office -verkkotyökalu-alustoja kehittämiseen.

  • WWF:n ja Green Officen taustaa vihreämmän ICT edistäjänä
  • WWF Green Office -ympäristöjärjestelmä työkaluna erilaisten organisaatioiden ympäristöjohtamisessa
  • ICT:n rooli osana ympäristöjärjestelmää sisäisesti ja arvoketjuissa

TallenneEsitys

 

emmi.jpg (2.08 MB)
Emmi Lajunen
Microsoft Oy

Emmi työskentelee Microsoftilla asiakaspäällikkönä. Hän on työskennellyt myös useissa muissa IT- ja teknologiayhtiöissä asiakkuuksien ja markkinoinnin parissa, ja on koulutukseltaan liiketalouden kandidaatti TTÜ:sta Emmi alustaa siitä, kuinka teknologiset ratkaisut voivat tukea hankkijoita tekemään kestäviä valintoja.

  • Microsoftin matka vähäpäästöisempään palveluntarjontaan
  • Epäsuorat päästöt ja yhteistyön merkitys
  •  Mittarit tukemaan hallinnointia ja tavoitteisiin pääsyä

Tallenne Esitys

 

wip_npweb_perttu_960px.jpg (296 KB)

Perttu Tolvanen
North Patrol Oy

Perttu Tolvanen on verkkopalvelukonseptien ja julkaisujärjestelmien asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita julkaisujärjestelmien ja toteuttajakumppaneiden valinnassa. Hänen erityisalueitaan ovat mm. verkkopalvelukonseptien kirkastaminen ja julkaisujärjestelmävalinnat. Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus monenlaisista web- ja verkkokauppaprojekteista. Perttu kirjoittaa myös suosittua web-asiantuntijoille suunnattua blogia, Vierityspalkki.fi:tä.

  • Käytännön kokemuksia web-palveluiden hankinnoista ja kriteerien määrittelystä
  • Sivustojen nopeuden ja keveyden arviointi osana tavoitehintaostamista
  • Mitä tulevaisuudessa voitaisiin mitata enemmän/paremmin

Tallenne Esitys

Tapahtuma toteutetaan verkossa Teams-palvelussa, ja ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostitse. Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa. 

Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen yhteyshenkilö: Antti Sipilä, antti.sipila[at]tieke.fi

Lisätietoja Green ICT -hankkeesta >>

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

1.12.2021 09:00

Päättyy:  

1.12.2021 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä