Green ICT -kiertue 2025 – Ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen tuo yhteen ICT-alan asiantuntijat ja yritykset sekä ICT-hankintoja tekevät organisaatiot keskustelemaan vihreästä siirtymästä – sen haasteista, mahdollisuuksista ja konkreettisista ratkaisuista.
Ratkaisuja tarvitaan, sillä ICT-sektorin energiankulutus kasvaa nopeammin kuin millään muulla alalla, vaikka energiatehokkailla ICT-ratkaisuilla voitaisiin vähentää myös muiden sektorien ympäristövaikutuksia. Vihreä teknologia myös avaa uusia mahdollisuuksia ICT-alan toimijoille, sillä sen markkinoiden ennustetaan kasvavan noin 22 % vuodessa seuraavien 8 vuoden aikana (Fortune Business Insights).
Kiertue vierailee Oulussa 8.4., ja sinut on kutsuttu mukaan! Tapahtuma on maksuton.
Ohjelma
8.30 Aamiainen + Green ICT -kiertueen tervetuloa-sanat
Green ICT -projektipäällikkö Antti Sipilä, TIEKE
9.20 Keynote: Kestävyysnäkökulmat matkaviestinverkkojen kehityksessä
tutkimusjohtaja Marja Matinmikko-Blue, Oulun yliopisto
9.40 Yrityscase: Bittiumin vastuullisuustyö
Vice President, Communications and Sustainability Karoliina Malmi, Bittium Oyj
Tauko
10.15 Työpaja: Vihreän siirtymän toteutuksen seuraavat askeleet omassa organisaatiossani
11.30 Lounas, Ravintola Lipasto
Keynote
Kestävyysnäkökulmat matkaviestinverkkojen kehityksessä
Esitys käy läpi keskeisimpiä matkaviestinverkkoihin liittyviä kestävyysnäkökulmia sekä kestävyyden indikaattoreita. Esityksessä käydään läpi ympäristökestävyyteen liittyviä standardoinnin ja sääntelyn toimenpiteitä. Lopuksi esitellään tulevaisuuden 6G-järjestelmien kestävyysaiheita.
Mitä tapahtumasta jää käteen
- Ymmärrys Green ICT:n tilasta ja tavoitteista
- Konkreettisia työkaluja vihreän siirtymän toteuttamiseen
- Verkosto muista samanhenkisistä yrityksien edustajista
- Rento päivä ICT-alan kovimpien tyyppien kanssa
Päivässä mukana
Karoliina Malmi, Bittium Oyj
Karoliina Malmi on kokenut viestinnän ja vastuullisuuden asiantuntija, jolla on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisessä toimintaympäristössä. Hän vastaa Bittiumilla kestävän liiketoiminnan kehittämiseen ja yhteiskuntavastuun integroimisesta organisaation strategisiin prosesseihin. Hänen vastuulleen kuuluvat vastuullisuusstrategioiden suunnittelu ja toteuttaminen, sekä ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten hallinta, sekä eettisen liiketoimintakulttuurin ja läpinäkyvyyden edistäminen.
Vastuullisuusjohtajana Malmi johtaa Bittiumin vastuullisuusohjelmaa ja varmistaa, että kestävyys on keskeinen osa organisaation liiketoimintamallia ja arvoja. Hänellä on vankka kokemus vastuullisuusraportoinnista, ja hän on omistautunut yrityksen eettisten käytäntöjen ja vastuullisuuspolitiikkojen kehittämiselle. Malmilla on laaja kokemus yritysviestinnästä, markkinoinnista, sijoittajasuhteista sekä vastuullisuusviestinnästä. Viestinnän, markkinoinnin ja vastuullisuuden osaamisten yhdistäminen on avainasemassa kestävän ja eettisen brändin vahvistamisessa ja syvemmän arvoa luomisessa myös yrityksen sidosryhmille.
Marja Matinmikko-Blue, Oulun yliopisto
Marja Matinmikko-Blue on tutkimusjohtaja Oulun yliopistossa sekä kestävyyden ja sääntelyn johtaja Oulun yliopiston 6G-lippulaivassa. Hän tutkii kestävyyttä laaja-alaisesti ICT-alalla erityisesti tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin liittyen. Hän edistää tieteiden välistä tutkimusta erityisesti tekniikan ja talouden välillä sekä tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta yritysten ja sääntelytoimijoiden kanssa.
Antti Sipilä, TIEKE
Antti Sipilä toimii TIEKEssä Green ICT -asiantuntijana. Antti vastaa Green ICT -hanketyöstä ja Green ICT -ekosysteemin kehittämisestä. Aiemmin hän on tehnyt ICT-hankintoja julkishallinnossa ja toiminut pk-yrityksessä hankintakonsulttina. Antti toimii tapahtumassa juontajana ja työpajan fasilitoijana.
Älä jää jälkeen ICT-alan vihreästä murroksesta – liity mukaan ja vie organisaatiosi kohti kestävämpää tulevaisuutta!
Kiertueen järjestää Green ICT -hanke VISIIRI, joka tukee ICT-alan vihreää siirtymää yhdistämällä alan toimijat valtakunnalliseen ekosysteemiin, tekemällä näkyväksi ICT-alan ympäristövaikutusten mittaamisen ja energiansäästön tavat sekä tuottamalla ympäristötietoisuutta lisääviä ohje- ja koulutusmateriaaleja yrityksille.
Hanketta osarahoittaa Euroopan unioni. Rahoitus on myönnetty Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta. Hankkeen toteuttavat TIEKE, TIVIA ry, Itä-Suomen yliopisto, Oulun yliopisto, LUT-yliopisto ja Turun yliopisto.
Tarjoilujen arvioimiseksi pyydämme ilmoittautumista viimeistään 31.3.