Tule kehittämään kanssamme digiosaamista Digikyvykkyyden vauhdittaminen yrityksissä ja yhteisöissä -webinaariin!
DiyKS-hankkeen päätöswebinaarissa kuulet ajankohtaisista digiaiheista, digitalisaation edistämisestä ja tulevaisuuden näkymistä. Webinaarissa pureudutaan tekoälyn yrittäjille tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä selvitetään, mitä ovat digitukijoiden verkosto ja digitutorit. Lisäksi webinaarissa keskustellaan iäkkäiden hyvinvointikaverista ja mobiiliroboteista, joiden taitoja hyödynnetään iäkkäiden arjen tukemisessa.
Webinaari on suunnattu erityisesti yrittäjille ja yhdistyksille, mutta soveltuu erinomaisesti kaikille aiheista kiinnostuneille.
Tutustu tarkemmin DiyKS-projektiin projektin verkkosivuilla. Verkkosivuille pääset tämän linkin takaa!
Ohjelma
9.00–9.20
DiyKS-projektin esittely ja tervetuloa | projektipäällikkö Timo Kerminen, Jamk.
Projektin tuotokset | digiosaamisen ja viestinnän vauhdittaja Hanna Vuohelainen, TIEKE.
9.20–9.40 Hyvinvointia mobiilirobotiikalla, Case RoboRFID-projekti | johtava tutkija Sari Merilampi, tutkijaryhmä ja kokemusasiantuntija, Samk.
9.40–10.00 Digitalisaation vauhdittaminen | Digitalisaation vauhdittaja Paula Puhlias, Jyväskylän kaupunki.
10.00-10.10 Tauko
10.10–10.30 Tekoäly yrittäjän tukena- käytännön esimerkkejä tekoälyn hyödyntämisestä | verkkopedagogiikan asiantuntija Tuukka Kivioja, Jamk.
10.30–10.50 Yhteisöjen digiosaaminen | Mika Lillman, digituen erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto.
10.50–11.10 Hyvinvointikaveri iäkkäille | projektikoordinaattori Vilma Linnanen, Hykari-projekti.
11.10–11.30 Päätössanat | toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts, TIEKE.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu tapahtumaan Jamkin sivuilla
Puhujaesittelyt
Timo Kerminen on Jyväskylän ammattikorkeakoulun (Jamk) projektipäällikkö ja robotiikan asiantuntija.
Timo on ollut mukana useissa hankkeissa, joissa on kehitetty ja toteutettu robotisaatioratkaisuja pk-yrityksille. Hän on koulutukseltaan insinööri (AMK) ja diplomi-insinööri (DI). Hän on kiinnostunut robotiikan mahdollisuuksista ja haasteista sekä sen vaikutuksista yhteiskuntaan ja työelämään. (Esittelytekstin luomisessa käytetty tekoälysovellusta (Bing)).
Hanna Vuohelainen, digiosaamisen ja viestinnän vauhdittaja, TIEKE.
Hannalla on kokemusta lukuisista organisaatioiden ja yksilöiden digikyvykkyyksien kehittämisprojekteista ja verkostoista. Hanna on viestinnän ammattilainen, joka on perehtynyt myös järjestöjen digitalisaatioon, palvelukehitykseen sekä oppimista tukeviin teknologioihin.
Mika Lillman, digituen erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto.
Mikalla on monipuolista kokemusta digituen järjestämisestä ja kehittämisestä. Hän on ollut kehittämässä yritysten ja yhteisöjen digitukea osana DVV:n digituen toimintaa.
Sari Merilampi, Hyvinvointiteknologian johtava tutkija ja yliopettaja, Satakunnan ammattikorkeakoulu.
Sari työskentelee monitieteisessä RoboAI tutkimuskeskuksessa. Tutkimusryhmässä (Mirka Leino ja Taina Jyräkoski) vallitsee vahva yhteiskehittämisen toimintatapa, jonka kautta teknologialle löydetään jatkuvasti uusia soveltamismahdollisuuksia.
Paula Puhilas työskentelee digikehittäjänä Jyväskylän kaupungilla.
Hänen rooliinsa kuuluu kartoittaa digitalisaation mahdollisuuksia sekä tukea ja auttaa prosessien sujuvoittamisessa. Ihmislähtöinen ja ketterä kehittäminen ovat hänelle tärkeitä tapoja toimia.
Hanna Niemi-Hugaerts, toiminnanjohtaja, TIEKE.
Työurallaan Hanna on toiminut niin julkisen kuin yksityisen sektorin organisaatioissa, joissa on voinut vaikuttaa teknologia-alan kehitykseen ja digitalisaation hyödyntämiseen yhteiskunnan eri osa-alueilla. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus kansainvälisistä kehittämishankkeista ja sen myötä syntyneet laajat verkostot.
Vilma Linnanen toimii hankekoordinaattorina Hykari -hankkeessa, joka edistää ikäihmisten hyvinvointia vapaaehtoistoiminnan avulla Keski-Suomessa.
Hanke ylläpitää myös digitukijoiden verkostoa Keski-Suomessa. Verkostoon kuuluu digitutor toimintaa tekeviä ja digiin liittyvän tiedon seuraajia. Suurin osa digitutoreista toimii maakunnassa, pienemmillä paikkakunnilla Jyväskylän ulkopuolella.
Tuukka Kivioja on Jyväskylän ammattikorkeakoulun verkkopedagogiikan suunnittelija.
Hän on ollut mukana useissa hankkeissa, joissa on kehitetty ja toteutettu digitaalisia oppimisratkaisuja. Hän on myös kirjoittanut ja tuottanut erilaisia oppimateriaaleja ja käsikirjoja monimuoto-opiskeluun. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (FM). (Esittelytekstin luomisessa käytetty tekoälysovellusta (Bing)).