MitViDi: Kuinka tehdä yrityksen digitalisaatiosta vihreää?

20.4.2022 09:00

Verkko, Teams

MitViDi: Kuinka tehdä yrityksen digitalisaatiosta vihreää?

Haluatko tietää, kuinka sekä digitaalisia ICT -palveluita hankkivat että käyttävät ja toimittavat tahot voivat huomioida vihreyden omassa toiminnassaan? Tervetuloa kuulemaan, osallistumaan ja oppimaan yhdessä MitViDi-hankkeen ensimmäissä verkostotapaamisessa!

Tässä verkkoseminaarissa luomme pohjaa hankkeen toteuttamiselle Etelä-Karjalassa kertomalla sekä hankkeesta että yleisesti vihreästä digitalisaatiosta. Tarkoitus on myös luoda Etelä-Karjalaan verkosto, joka oppii ja kehittää vihreää digitalisaatiota yhdessä. Tilaisuus on tarkoitettu niin palveluita tuottaville kuin hankkiville tahoille.

Tilaisuuden tallenteet ovat katsottavissa MitViDi:n soittolistalla (YouTube)

Ohjelma:

9.00 - 9.30
Mittareita vihreään digitalisaatioon –hanke ja sen tavoitteet
Tuomas Mäkilä | Uni Turku
Jari Porras | LUT University
Antti Sipilä | TIEKE

MitViDi-esitys (pdf), Tuomas Mäkilä

Green ICT -ekosysteemiesitys (pdf), Antti Sipilä

9.30 - 10.00
ICT ja kestävyys – hyödyt ja haitat
Jari Porras | LUT University

Esitys Jari Porras (pdf)

10.00 - 10.30
Yritysnäkökulmat | Company perspectives 
Pia Tanskanen | Nokia
Greg Miles | Atos

Esitys Greg Miles (pdf)

Esitys Pia Tanskanen (pdf)

10.30 – 11.00
Hankkeen jatko ja keskustelua aihepiiristä

 

Päivän puhujista:

tuomas-makila-web.jpg (12 KB)

Tuomas Mäkilä työskentelee Turun yliopistossa ohjelmistotekniikan apulaisprofessorina. Tuomas toimii MitViDi-hankkeen vastuullisen johtajana Turun yliopiston koordinoimassa hankkeessa.

jariporras.jpg (50 KB)

Ohjelmistotuotannon professori Jari Porras ryhmineen tutkii ja opettaa tietotekniikkaa LUT-yliopistossa. Hän on perehtynyt kestävän ICT:n lisäksi erityisesti hajautettujen ja rinnakkaisten järjestelmien vertailuun sekä langattomaan teknologiaan.

antti-200-x-200.jpg (44 KB)

Antti Sipilä on TIEKEn luotsaaman Green ICT -verkostohankkeen projektipäällikkö, kestävän ICT-kehityksen asiantuntija ja tietokirjailija.

nokia_pia_tanskanen-5724-edit.jpg (151 KB)

Tekniikan lisensiaatti Pia Tanskanen vastaa Nokian ympäristöpolitiikasta, tavoitteista ja ohjelmista. Hän on työskennellyt elektroniikkateollisuuden ilmasto-ja kiertotalousteemojen parissa 20 vuotta. Pia on päivittäin tekemisissä globaalien asiakkaiden, sijoittajien sekä yrityksen eri toimialueiden kanssa tavoitteena vastuullisen digitalisaation edistäminen.

greg-miles-atos.jpg (104 KB)

Greg Miles, Decarbonization and Sustainability Head for Public Sector at Atos, has been helping public organisations across Europe to understand the importance of digital decarbonization and the need to deploy technology, procurement and stakeholder engagement strategies to support sustainable development.   

 

Mikä on MitViDi?

Tämän verkkoseminaarin tuottaa MitViDi - Mittarit vihreän digitalisaation julkisiin ICT-hankintoihin -hanke, joka tukee aiheesta kiinnostuneita yrityksiä sekä Etelä-Karjalan että Varsinais-Suomen alueella.

MitViDi-hankkeessa luodaan mittareita kestävämpien ICT-hankintojen tukemiseen. Hankkeen painopiste on julkisissa hankinnoissa.

Hanketta rahoittavat Varsinais-Suomen liitto ja Etelä-Karjalan liitto Uudenmaan liiton koordinoiman Euroopan unionin aluekehitysrahaston kautta. Aluekehitysrahaston tuki on myönnetty hankekumppaneille EU-REACT-erillishaun kautta, osana EU:n covid-19-pandemian johdosta toteuttamia elpymistoimia.

Tilaa MitViDi-uutiskirje

Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös mahdollisella tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

20.4.2022 09:00

Päättyy:  

20.4.2022 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko, Teams


Järjestäjä

MitViDi-hanke