Green ICT Uusimaa: ekosysteemin aloitustapaaminen

1.6.2022 09:00

Verkko (Teams)

Kestävän kehityksen mukaisia ICT-palveluita, -tuotteita ja -käyttötapoja organisaatioissa edistävä Green ICT -ekosysteemi aloittaa toimintansa 1.6.2022 ja on avoinna kaikille työssään ICT-palveluita kehittäville ja hankkiville. 

Ekosysteemi on organisaatioverkosto, joka kokoaa informaatioteknologian alan toimijat yhteen edistämään alan kestävyyssiirtymää niin akateemisesta maailmasta, julkishallinnosta, yrityksistä kuin yhdistyksistäkin. Se vauhdittaa kestävää ICT-kehitystä, kasvattaa Suomen ICT-alan kilpailukykyä ja lisäksi edistää yhteistyötä liike- ja TKI-toiminnassa.

Tässä ensimmäisessä tapaamisessa esittelemme ekosysteemin rakennetta ja keskustelemme tulevasta toiminnasta. Tervetuloa mukaan torjumaan ilmastonmuutosta ja edistämään kestävämpää tulevaisuutta vähäpäästöisemmän ICT:n avulla!

Tilaisuuden aluksi Green ICT -hankkeen toteuttajaorganisaatioiden edustajat (TIEKE, TIVIA ja LUT) pitävät lyhyet puheenvuorot.

Tallenne: alkusanat ja esittelyä

Tallenne: ekosysteemin tulevaa toimintaa

Alustajat

hanna-n-h-edit.jpg (220 KB)

Hanna Niemi-Hugaerts
Toiminnanjohtaja 
TIEKE

Hanna on TIEKEn toiminnanjohtaja, jolla on laaja kokemus ihmiskeskeisen digitalisaation kehittämistyöstä. Hän on työskennellyt myös Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin ohjelmajohtajana sekä hankkeessa, joka edisti tiedepohjaisen ilmastonmuutostiedon hyödyntämistä yhteiskunnassa. 

jannemustonen_080.jpg (281 KB)

Janne Mustonen
Toiminnanjohtaja
TIVIA

Janne on Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n toiminnanjohtaja. Hän on työskennellyt aiemmin johtotehtävissä myös BusinessOulussa ja Oulun kaupungilla.

jariporras.jpg (50 KB)

Jari Porras
Professori
LUT-yliopisto

Jari Porras on ohjelmistotuotannon professori Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. ICT:n päästövaikutusten lisäksi hänen akateemisia kiinnostuksenkohteitaan ovat esimerkiksi informaatioverkostot ja hajautettu laskenta.

antti-200-x-200.jpg (44 KB)

Antti Sipilä
Green ICT -projektipäällikkö
TIEKE

Antti on Green ICT -asiantuntija, joka on myös tehnyt ICT-hankintoja julkishallinnossa ja toiminut pk-yrityksessä hankintakonsulttina.

Ilmoittautuminen

Tapahtuma toteutetaan verkossa Teams-palvelussa, ja ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostitse.

Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös mahdollisella tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa.

Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen yhteyshenkilö: Antti Sipilä, antti.sipila[at]tieke.fi

Lisätietoja Green ICT -hankkeesta >>

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

1.6.2022 09:00

Päättyy:  

1.6.2022 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)