Ole asiakkaidesi luottamuksen arvoinen: ota datavastuullisuus haltuun!

16.6.2023 10:00

Verkko (Teams)

Data auttaa tekemään parempia palveluita, laadukkaampaa tutkimusta ja hyvinvointiamme lisääviä valintoja. Datan huolimaton kohtelu voi kuitenkin myös vaarantaa ihmisen yksityisyyttä, johtaa päätöksenteon vääristymiin tai voimistaa eri ryhmien välistä eriarvoisuutta. Jokaisella organisaatiolla on vastuu käsitellä dataa eettisesti, mutta usein tietoiseen datavastuullisuustyöhön tartutaan vasta, kun esimerkiksi tietoturvaan tai tietosuojaan liittyvä ongelma on jo ilmennyt.

Katso tallenne

TIEKE toteutti keväällä 2023 datavastuullisuuden valmennuksen suomalaisille organisaatioille. Valmennuksessa osallistujat oppivat hahmottamaan oman organisaation datavastuullisuuden kehityskohteita, ja se pohjautui Open Data Instituten Data Ethics -viitekehykseen.

Tässä infowebinaarissa esittelemme oppiemme pohjalta niitä datan keräämiseen ja käyttöön liittyviä eettisiä mahdollisuuksia ja haasteita, joita 2020-luvun organisaatiot tyypillisesti kohtaavat. Luomme katseen myös seuraavaan TIEKEn datavastuullisuuden valmennukseen, jonka tuella opit priorisoimaan oman organisaatiosi datavastuullisuuden kehityskohteita! Järjestämme valmennuksen seuraavan kerran alkusyksyllä 2023.

Ilmoittaudu valmennukseen

Webinaarin asiantuntijat

mikko-580x680.jpg (195 KB)  
Mikko Eloholma
digiosaamisen vauhdittaja
sertifioitu Data Ethics Facilitator
TIEKE

mikko.eloholma@tieke.fi
puh. +358 44 491 8296

Mikko työskentelee TIEKEssä digiosaamisen vauhdittajana. Hän ollut kehittämässä digitaalista perusosaamista sekä erityisesti tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvää osaamista esimerkiksi nuorten, opettajien ja pk-yritysten kanssa. Hän on osallistunut myös erilaisten digitaalisten oppimisen menetelmien ja ratkaisujen kehittämiseen. Vuonna 2022 Open Data Instituten Data Ethics Facilitator -valmennuksen suorittanut Mikko ja on sertifioitu antamaan opastusta datan hyödyntämisen eettisissä kysymyksissä.

jpparkkari.jpg (191 KB)

Jussi-Pekka Parkkari
dataosaaja
jussi-pekka.parkkari@tieke.fi

Jussi-Pekka työskentelee TIEKEssä dataosaajana. Hän on esimerkiksi tukenut matkailualan pk-yrityksiä vastuullisen datalähtöisen liiketoiminnan kehittämisessä osana TIEKEn Datasta kasvua ja Datamatka -valmennuksia.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

16.6.2023 10:00

Päättyy:  

16.6.2023 10:45

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä

TIEKE ry

tapahtumat@tieke.fi