Webinaari: Sovittelu keinona välttää kalliit oikeudenkäynnit/välimiesmenettelyt

12.4.2019 14:00

https://tieke.adobeconnect.com/webinaari/

Webinaari: Sovittelu keinona välttää kalliit oikeudenkäynnit/välimiesmenettelyt

Sovittelu on yrityksille usein paras tapa ratkaista erimielisyys. Sovittelua ei kuitenkaan käytetä yritysten välisten erimielisyyksien ratkaisuun Suomessa. 

Sovittelun käyttö on yritysten intressissä:

Sovittelun avulla on tarkoitus välttää pitkät neuvottelut erimielisyyden ratkaisemisesta ja kalliit oikeudenkäynnit/välimiesmenettelyt. Sovittelussa ulkopuolinen ja neutraali kolmas osapuoli (=sovittelija) auttaa osapuolia ratkaisemaan asian. Mikäli asia soviteltaisiin,yritys 

1) säästäisi oikeudenkäyntejä edeltäviin pitkiin neuvotteluihin kuluvat omat resurssinsa ja kalliit oikeudenkäyntikulut (jotka vuosia kestävissä oikeudenkäynneissä/välimiesmenettelyssä kasvavat merkittäviksi), 2) asia ratkaistaisiin lähtökohtaisesti yhdessä päivässä (verrattuna vuosia kestäviin oikeudenkäynteihin/välimiesmenettelyihin) ja
3) ratkaisun sisältö olisi yrityksen päätettävissä. Ratkaisuvaltaa ei siten anneta ulkopuoliselle kolmannelle vaan se säilyy osapuolilla.

Sovittelu on siten erinomainen tapa hallita riskiä ratkaisun sisällöstä ja kuluista. Samoin yritysten väliset liikesuhteet säilyvät hyvinä."  

Kenelle webinaari on tarkoitettu:

Yrityksen johdolle, lakimiehille ja kenelle tahansa, joka haluaa säästää yrityksen rahaa, aikaa ja omia resurssejaan sekä hallita yrityksen riskejä tehokkaammin.

Puhujana Pirita Virtanen (LL.M. Harvard Law School, Turun yliopisto).

pirita-virtanen.jpg (24 KB)

Pirita Virtanen perusti Suomen ensimmäisen täysipäiväisen sovittelu- ja neuvotteluyrityksen, Private Mediator Oy:n (https://www.privatemediator.fi/). Sovittelutoiminnan lisäksi Pirita Virtanen kouluttaa yrityksiä neuvottelutaidoissa Harvardin oppien mukaisesti. Pirita Virtanen sovittelee myös Yhdysvaltojen johtavan sovittelijan Honorable Daniel Weinsteinin (https://www.jamsadr.com/weinstein/international) kanssa.

Ennen oman yrityksensä perustamista Pirita Virtanen on mm. sovitellut yli 30 vaikeaa 10-800 miljoonan dollarin erimielisyyttä JAMS:illa (https://www.jamsadr.com/) eli maailman suurimmalla sovittelupalvelujen tarjoajalla, edustanut päämiehiä yhdessä Suomen suurimmista oikeudenkäynneistä 7 vuoden ajan sekä monissa muissa merkittävissä oikeudenkäynneissä. Hän on myös tehnyt tuomioistuinharjoittelun Euroopan unionin tuomioistuimessa Luxemburgissa ja tehnyt pro bono -työtä CMI:lle, Martti Ahtisaaren rauhansovitteluorganisaatiolle

Webinaari on maksuton.

 

Ajankohta

Alkaa:  

12.4.2019 14:00

Päättyy:  

12.4.2019 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

https://tieke.adobeconnect.com/webinaari/