Uudet vaatimukset verkkolaskun tietosisällölle

27.9.2019 13:00

TIEKE, MOW

Uudet vaatimukset verkkolaskun tietosisällölle

Tule kuuntelemaan, miten Laki hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta muuttaa laskutusta Suomessa.

Lain mukaan 1.4.2020 kaikki voivat vaatia lain määrittelemän verkkolaskun tietosisältöä laskulla. Tätä myös valtiohallinto tulee vaatimaan. Tule mukaan keskustelemaan, miten verkkolaskujen tietosisältö saadaan vastaamaan lain vaatimuksia.

Seminaarissa käsitellään aiheita:

Verkkolaskufoorumin esittely ja ohjelmistotalotyöryhmä tehtävät


Martti Frommin esitysmateriaali

Schematron ja julkishallinnon vaatimukset verkkolaskulle sekä julkishallinnon tavoitteet laskujen käsittelyn automatisointiin
Pirjo Ilola ja Saila Santala, Valtiokonttori

Saila Santalan esitysmateriaali

Pirjo Ilolan esitysmateriaali

Finnvoice ja TEAPPSXML
Pirkko Vedenpää, Tieto ja Pirjo Ilola, Valtiokonttori

Pirkko Vedenpään esitysmateriaali

Tilaisuus on tarkoitettu ensi sijassa talous- ja laskutusohjelmien tekijöille.

Tilaisuuteen voi osallistua myös verkon välityksellä.

Tilaisuuden esiintyjät:

Martti From

martti_from_1.jpg (29 KB)

Martti From toimii Account Directorina Pagero Oy:ssä, joka on osto- ja myyntiprosessien tehostamiseen erikoistunut kansainvälinen sanomaoperaattori. Martilla on yli 32 vuoden kokemus taloushallinnon automatisoinnista ja ERP-järjestelmistä sekä vankka kokemus erilaisten yritysten johtamisesta ja ICT tarpeista eri näkökulmista. Hän on toiminut alaa edistävän Verkkolaskufoorumin ohjausryhmässä vuodesta 2002. Hän toimii myös EU Komission ryhmissä: European Multistake Forum -ryhmän jäsenenä ja EMSFEI Tulevaisuuden teknologia ryhmän Suomen edustajana.

Pirjo Ilola

pirjo-ilola-2.jpg (28 KB)

Pirjo Ilola on taloushallinnon asiantuntija ja verkkolaskun osaaja Valtiokonttorissa. Taloushallinnon automatisointi, reaaliaikainen taloushallinto ja siihen kiinteästi liittyvät verkkolasku ja eKuitti ovat Pirjon heiniä. Pirjo edustaa Suomea myös EU-komission verkkolaskun työryhmässä, jossa hän edistää verkkolaskutusta Eurooppa-tasolla.

Pirkko Vedenpää toimii integraatiokonsulttina Tieto Finland Oy:ssä. Pirkko on laskusanomakuvausten, sanomien visualisoinnin ja verkkolaskurajapintojen toteutuksien erityisosaaja. Hän on ollut myös mukana EU-komission verkkolaskutyöryhmässä määrittelemässä EU Normin tietosisältövaatimuksia. 

Salli Santala

saila-santala-3.jpg (20 KB)

Saila Santala on lainassa Valtiokonttorissa Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta Palkeista. Hänen järjestelmäosaamisestaan ja taloushallinnon syvästä ymmärryksestä on iloa erityisesti nyt, kun virastot ottavat käyttöönsä Handi-palvelua.


Hankinnasta maksuun -prosessissa Sailaa innostaa erityisesti automaation laajempi hyödyntäminen. Hän tuottaa virastoille mm. Hama hyvät käytännöt -ohjetta ja kannustaa kirjanpitoyksiköiden talousasiantuntijoita automaatiotason nostamisessa.

Ajankohta

Alkaa:  

27.9.2019 13:00

Päättyy:  

27.9.2019 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

TIEKE, MOW

Pieni Roobertinkatu 9
00130 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet