Oletko valmiina hyödyntämään internetin seuraavaa aikakautta? 27.4.2023

27.4.2023 16:15

Verkko (Teams)

TIEKEn kevätkokouksessa ovat esillä Web 3.0:n tarjoamat mahdollisuudet.

Internetin uusinta kehitysvaihetta kutsutaan nimellä Web 3.0 tai web3, jonka alle ryhmitellään useita kehityksen muotoja, kuten metaversumi, lohkoketju ja hajautettu arkkitehtuuri. Luvassa on ainakin uudenlaisia itsenäisiä organisaatioita, luotettavampaa datan jakamista ja identiteettien todentamista, varmennettuja älysopimuksia, parempaa tuotanto- ja toimitusketjujen jäljitettävyyttä sekä lisääntynyttä kaupankäyntiä kryptovaluutoilla. 

Oletteko jo miettineet, miten hajautetut teknologiat tulevat muuttamaan teidän organisaationne toimintaa? Nyt on tarjolla oiva tilaisuus syventyä aiheeseen tarkemmin. TIEKEn kevätkokouksen avoin osuus pureutuu Web 3.0:n merkitykseen niin yritysten kuin julkisenkin sektorin näkökulmasta. Tutuksi tulevat myös lohkoketjuteknologioiden mahdollisuudet kiertotalouden esimerkkien kautta.

Keskustelemassa Olli Tiainen (Equilibrium Labs.), Johannes Anttila (Demos Helsinki), sekä Timo Simell (TIEKE). 

Aiheen esittelyn tallenne

Paneelikeskustelun tallenne

Alustajat

819_olli_tiainen.jpg (17 KB)
Olli Tiainen, CEO, Equilibrium Labs

Olli työskentelee toimitusjohtajana tutkimus- ja kehitysyhtiö Equilibrium Labsissa, jonka tarkoituksena on löytää ensiluokkaisia lohkoketjuratkaisuja ja muita hajautettujen ohjelmistojen innovaatioita. Hän uskoo lohkoketjujen voimaan ilmastonmuutoksen ja muiden globaalien suurhaasteiden torjunassa.

johannes-anttila-kk-580x680.png (118 KB)
Johannes Anttila, Vanhempi konsultti, Demos Helsinki

Johannes Anttila on vanhempi asiantuntija ajatushautomo Demos Helsingissä. Hänen työnsä keskittyy teknologia- ja innovaatiopolitiikkaan, teknologian sosioteknisten konteksien ymmärtämiseen ja nousevien teknologioiden hallinnan kehittämiseen. Hän on tehnyt yhteistyötä niin eri maiden ministeriöiden, kansainvälisten järjestöjen kuten YK:n sekä suurten teknologiayhtiöden kanssa. Viimeiset kolme vuotta Johannes on johtanut Euroopan komission rahoittaman TOKEN-hankkeen (Transformative impact of distributed technologies in public services) TOKEN Policy Observatorya, jossa teknologian kehittäjät, julkisen sektorin toimijat ja tutkijat ovat yhteiskehittäneet lohkoketjuihin liittyviä tulevaisuuskuvia, politiikkasuosituksia ja tapoja määritellä lohkoketjujen oikeita käyttökonteksteja.

timo-580x680-1.jpg (223 KB)
Timo Simell, digivirittäjä, TIEKE

Ilmoittautuminen

Tapahtuma toteutetaan verkossa Teams-palvelussa. Osallistumislinkin saat sähköpostitse lähempänä tapahtumaa. 

Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös mahdollisella tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa.

Tapahtuma on maksuton.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

27.4.2023 16:15

Päättyy:  

27.4.2023 17:15

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä

TIEKE ry

tapahtumat@tieke.fi