ITK-konferenssi 2024

17.4.2024 09:00

Aulanko, Hämeenlinna

ITK-konferenssi 2024

ITK-konferenssi on vuosittain järjestettävä Suomen suurin digitaalisen koulutuksen tapahtuma Hämeenlinnan Aulangolla. Vuoden 2024 teemana on Ei tekoja ilman älyä. Tapahtumassa on näyttelyalue, workshopeja, foorumi- ja areenaesityksiä sekä posterinäyttely. 

TIEKEllä on jälleen oma standi tapahtuman näyttelyalueella Aulangon pääoven läheisyydessä, paikalla 304. 

Tietoisku: Digitaitomerkistö - valmis, valtakunnallinen malli digiosaamisen tunnistamiseen

torstaina 18.4. klo 15 – 15:25,  2. kerroksen huone B4

Miten digitaalisia osaamismerkkejä voi hyödyntää digitaitojen tunnistamisessa ja arvioinnissa? Mitä se edellyttää oppilaitokselta ja arvioijalta? Miten henkilö voi kerätä ja hallinnoida osaamistietoaan omassa osaamismerkkipassissaan?

*****

Lisäksi TIEKEllä ja hankekumppaneilla on kaksi foorumiesitystä:

Ammatillisia sisältöjä etänä erityisopiskelijoille – riittävät digipedagogiset taidot opettajille

torstaina 18.4.2024 klo 12.45 - 13.15, esityssali 12 

ITK-foorumiesityksessä esitellään, kuinka Digi Teachers Working Online -hankkeessa onnistuu yhteisponnistus, jossa erilaiset hankekumppanit jakavat omien organisaatioidensa hyviä käytänteitä, ja kuinka eri maissa on vastattu tarpeeseen viedä vaativa erityisopetus etämuotoon.

Hankkeessa toteutetaan DigComp ja DigCompEdu-viitekehysten sekä opettajille suunnatun kyselytutkimuksen pohjalta verkko-opiskelumateriaali. Tämä materiaali sisältää omaan tahtiin tehtävän koulutusosion, jossa on tietoa digipedagogiikan, hybiridiopetuksen ja etäopetuksen mahdollisuuksista. Koulutusosiota täydentää runsaasti käytännön esimerkkejä sisältävä työkalupakki. Verkko-opiskelumateriaalin teemoista myönnetään osaamismerkkejä, jotka kannustavat oppimaan lisää. 

ITK-esityksessä kerromme tuoreita kokemuksia (tähtihetkiä ja aallonpohjia) pilotoinnista. Esittelemme hankkeessa luodun materiaalin ja siihen liittyvän osaamismerkistön. 

Lasten ja nuorten tietosuoja harrastustoiminnassa - Opit, työkalut ja innovaatiot

perjantaina 19.4.2024 klo 9.45 - 10.15, esityssali 36

Puheenvuorossa jaamme GDPR4CHLDRN-hankkeen käytännön kokemuksia ja oppeja yhteistyöstä lasten ja nuorten, vanhempien sekä seuratoimijoiden kanssa ja kerromme tuotoksista, joiden avulla voimme yhdessä edistää lasten ja nuorten tietosuojaa digitalisoituvassa maailmassa.

Lisäksi pohdimme käytännön haasteita yksityisyyden ja henkilötietojen suojan toteutumisessa maailmassa, jossa kohtaamiset ovat yhä enemmässä määrin siirtyneet verkkoon kaupallisten toimijoiden alustoille.

Ilmoittaudu tapahtumaan ITK-konferenssin sivuilta


Ajankohta

Alkaa:   17.4.2024 09:00
Päättyy:   19.4.2024 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Aulanko, Hämeenlinna


Järjestäjä