Green ICT: Tulevaisuuden markkinat ja trendit 12.1.2022

12.1.2022 09:00

Verkko (Teams)

Green ICT: Tulevaisuuden markkinat ja trendit 12.1.2022

Kestävien digilaitteiden ja -palveluiden kysynnälle ennustetaan lähitulevaisuudessa tuntuvaa kasvua. Seuraavan 7 vuoden aikana EU investoi 420 miljardia vihreään teknologiaan, ja Suomi pyrkii olemaan hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. GeSI SMARTer-raportti arvioi ilmasto- ja ympäristöystävällisille ICT-ratkaisuille 11 triljoonan dollarin globaalia tuottopotentiaalia. Kuinka yritykset ja palveluntarjoajat voivat ottaa etukenon tähän kehitykseen?

Tässä webinaarissa luomme tilannekatsauksen kestävän ICT:n markkinoiden kehittymiseen ja varaudumme tuleviin suuntauksiin.

Webinaarin tuottaa Green ICT -hanke, joka tukee kestävien digipalveluiden palveluntarjoajia ja hankkijoita erityisesti Uudenmaan alueella.

Ohjelma

9:00–9:05 Webinaarin tervetulosanat, puhujien esittelyt
9:05–9:30 Digivihreä siirtymä käytännössä: Digitalisaation rooli teollisuuden vähähiilitiekartoissa, Helena Soimakallio, Teknologiateollisuus ry
9:30–9:55 Digitalisaation ilmastovaikutuksetPia Tanskanen, Nokia oy
9:55–10:45 Paneelikeskustelu Green ICT:n tulevaisuudesta, mukana Helena Soimakallio, Pia Tanskanen, Jari Porras ja moderaattori Antti Sipilä
10:45–11:00 Green ICT -osaajia organisaatioihinJari Porras, LUT-yliopisto

Alustajat:

helena_soimakallio_03.jpg (362 KB)

Helena Soimakallio, johtaja, kestävä kasvu, Teknologiateollisuus ry

Helena Soimakallio toimii kestävän kehityksen johtajana Teknologiateollisuus ry:ssä. Hän on myös suunnittelu- ja konsultointiyritysten etujärjestö SKOL ry:n toimitusjohtaja.

Helenalle on kertynyt kokemusta vaativista asiantuntija- ja johtotehtävistä jo 30 vuoden ajan sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Teknologiateollisuuden ohella hänellä on vahva asiantuntemus energiasektorilta sekä kiinteistö- ja rakennusalalta.

Helenan monipuolista asiantuntemusta hyödynnetään laajasti sekä kotimaisissa että kansainvälisissä työryhmissä. Hän on muun muassa kansallisen pääministeri Marinin johtaman ilmastopolitiikan pyöreän pöydän jäsen ja mukana EU:n teollisuuspolitiikan toimeenpanosta vastaavan foorumin työssä.

Digivihreä siirtymä käytännössä: Digitalisaation rooli teollisuuden vähähiilitiekartoissa

Tallenne Esitys

nokia_pia_tanskanen-5724-edit.jpg (151 KB)

Pia Tanskanen, Head of Environment, Nokia Oyj

Tekniikan lisensiaatti Pia Tanskanen vastaa Nokian ympäristöpolitiikasta, tavoitteista ja ohjelmista. Hän on työskennellyt elektroniikkateollisuuden ilmasto-ja kiertotalousteemojen parissa 20 vuotta. Pia on päivittäin tekemisissä globaalien asiakkaiden, sijoittajien sekä yrityksen eri toimialueiden kanssa tavoitteena vastuullisen digitalisaation edistäminen.

Nokiassa luodaan teknologiaa, jonka avulla maailma voi toimia yhdessä. Teknologiajohtajuuden ja luotettavien kumppanuuksien ansiosta Nokia toimittaa kriittisiä verkkoratkaisuja tuomalla yhteen maailman ihmiset, koneet ja laitteet laajaan reaaliaikaiseen vuorovaikutukseen. Yhteyksien lisäksi kriittiset verkostot mahdollistavat itseoptimoituvien, älykkäiden järjestelmien käytön sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti.

Digitalisaation ilmastovaikutukset

  • Digitaalisten arvoketjujen ilmastovaikutukset
  • Vastuullisuuden johtaminen
  • Esimerkkejä matkalta kestävään digitalisaatioon

Tallenne Esitys

jari-porras-9.jpg (50 KB)

Jari Porras, professori, LUT-yliopisto

Ohjelmistotuotannon professori Jari Porras ryhmineen tutkii ja opettaa tietotekniikkaa LUT-yliopistossa. Hän on perehtynyt kestävän ICT:n lisäksi erityisesti hajautettujen ja rinnakkaisten järjestelmien vertailuun sekä langattomaan teknologiaan.

TallenneEsitys

Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen yhteyshenkilö: Antti Sipilä, antti.sipila[at]tieke.fi

Lisätietoja Green ICT -hankkeesta >>

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

12.1.2022 09:00

Päättyy:  

12.1.2022 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)


Järjestäjä