Tieke

Webinaari: Nyt me APItetaan! Kokemuksia APIen käytännön työstä

Webinaarissa esitetään käytännön tason kokemuksia APIen kehittämisestä siten, että se palvelee sekä tiedon tuottajaa että käyttäjää. Kuulemme myös ratkaisuja viestintään ja erilaisten virheiden korjaukseen.

Webinaarissa kuullaan kokemuksia ja kommentteja APien kehittämisestä sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta.

Webinaarin puhujat:

Janne Hansen
Microsoft Oy

janne_hansen_net.jpg (31 KB)

Sovelluskehityksen pilviarkkitehti Microsoftilla. Serverless-kehityksen asiantuntija, tavoitteena auttaa asiakkaita onnistumaan Azuren avulla.

Ilkka Rinne
Spatineo Oy

Aihe: Miten rakennetaan tietovirtojen taikasuippuja?

ilkka-rinne-photo_2015_net.jpg (45 KB)

Ilkka Rinne on Spatineon toinen perustaja ja hän toimii nykyisin yhteentoimivuusarkkitehtina. Ilkalla on pitkä ja laaja kokemus tietojärjestelmien suunnitelusta, toteuttamisesta ja tietomallinnuksesta 1990-luvun loppupuolelta alkaen. Ilkka on aktiivinen APIen ja tietomallien kansainvälisen standardoinnin piirissä, ja vetää mm. parhaillaan Open Geospatial Consortium:n ja ISO:n sensoridatan yleisen tietomallin (Observations and measurements) standardointityöryhmiä. Viime vuosina Ilkka on ollut keskeisessä roolissa suunnittelemassa Suomen rakennetun ympäristön digitalisaatiota. Käyttäjälähtöisyys on Ilkan ohjaava suunnitteluperiaate ja APIt ovat hänelle jokapäiväinen työväline.

Juha Tuomaala
Maanmittauslaitos

Aihe: "APItusta lähes 20 vuoden ajan – Case: Maanmittauslaitos"

kuva_tuomaala_juha_net.jpg (27 KB)

Tuomaala on toiminut Maanmittauslaitoksessa ekosysteemijohtajana 1.5.2020 lähtien. Aikaisemmassa työtehtävässä hän vastasi Maanmittauslaitoksen sovelluspalveluista vuodesta 1999 lähtien.

Sauli Kukkonen
IT-asiantuntija, Verohallinto

saulikukkonen.jpg (238 KB)

Sauli Kukkonen on Verohallinnon kehittämisen asiantuntija API-rajapintaratkaisuissa. Verohallinnossa hän on työskennellyt vuodesta 2019. Saulilla on 17 vuoden kokemus ICT-toimialalta, ratkaisukonsultoinnista erilaisiin kehitystehtäviin. Tällä hetkellä Saulin työt koostuvat Verohallinnon rajapintojen kehittämisestä sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa sekä osallistumisesta julkisen sektorin rajapintahankkeisiin.

 

Tilaisuus on maksuton

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

 

Data liikkeelle Suomessa – kansallisten API-periaatteiden sidosryhmäyhteistyö

TIEKE tukee vuonna 2021 valtionvarainministeriön Tiedon hyödyntäminen ja avaaminen -hanketta kansallisten rajapintaperiaatteiden kehitystyössä. TIEKE rakentaa poikkisektorillista API-verkostoa ja jakaa tietoa APIen käyttömahdollisuuksista Suomessa.

Lisätietoa TIEKEn ja ministeriön yhteistyöstä API-periaatteiden kehittämiseksi

Lisätietoa valtionvarainministeriön Tiedon hyödyntäminen ja avaaminen -hallitusohjelmahankkeesta

Valitse haluamasi vaihtoehto

Ilmoittautuminen Myynti päättyy Määrä
Nyt me APItetaan! Käytännön kokemuksia APIen kehittämisestä. 29.10.2021 10:00

Ajankohta

Alkaa:
29.10.2021 09:00
Päättyy:
29.10.2021 10:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko (Teams)