Tieke

Avaa aamusi Areenalla – tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja solmimaan uusia kontakteja herättävien aiheiden ja kahvikupposen äärelle TIEKEn AamuAreenalle.

AamuAreena 18.10.2019:
Citylogistiikan viimeisen kilometrin haasteet ja ratkaisut

Viimeinen kilometri on logistiikkaketjun hitain ja kallein osa. Kun kaupunki kasvaa ja tiivistyy, tila käy yhä ahtaammaksi ja viimeisen kilometrin haasteet kasvavat.

Jotta kaupunki pysyy viihtyisänä ja turvallisena paikkana olla ja elää, sekä yrityksille houkuttelevana paikkana toimia, on etsittävä uusia ratkaisuja logistiikan järjestämiseksi entistä tehokkaammin ja kestävämmin. Myös Hiilineutraali Helsinki 2035 -tavoite tukee tätä ponnistusta.

Alustusten ja keskustelun jälkeen AamuAreena jatkuu Citylogistiikan työpajana aina klo 11.00 asti.

Alustamassa:

sami.sahala-1000x1000.jpg (586 KB)       assi.rautanen-1000x1000.jpg (668 KB)

Sami Sahala ja Assi Rautanen, Forum Virium

Citylogistiikan haasteet  Tallenne

Kaupunki kasvaa ja tiivistyy. Kaupungin pysyminen puhtaana, turvallisena ja elinvoimaisena edellyttää  uusia toimintamalleja. Logistiikka-alalla viimeinen kilometri on tunnistettu palveluketjun hitaimmaksi ja kalleimmaksi osaksi ja sielläkin kaivataan uusia malleja. Tavoitteena on löytää yhdessä ratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia.

sakeri_kuva_edit.jpg (987 KB)

Sakeri Savola, Maanmittauslaitos

Sisäänkäynnit ja kulkupisteet talteen  Osoitehaavilla  Esitys Tallenne

Osoitehaavi on Maanmittauslaitoksen kehittämä verkkopalvelu, jonka avulla kerätään joukkoistetusti tietoja sisäänkäyntien ja perille opastavien kulkupisteiden sijainnista. Tiedot auttavat esimerkiksi pelastajia, ambulansseja ja kuljetuksia löytämään nopeammin perille. Esityksessä kuullaan, miten palvelu toimii ja mitä tietoja sillä kerätään.

mirjam_heikkinen_edit.jpg (235 KB)

Mirjam Heikkinen, Helsingin kaupunki

Palvelukartta  Esitys Tallenne

Toimiva kaupunki tarkoittaa myös sitä, että julkista palveluista on saatavissa niiden nimet, osoitteet, yhteystiedot, aukiolot sekä esteettömyystiedot. Palvelukartalta nämä tiedot löytyvät! Tämä työ on vaatinut monia yhteistyömuotoja kaupungin sisällä ja ulkona. Palvelukartan pellin alla on hyvät ylläpitoprosessit. 

aapo.rista-1000x1000.jpg (534 KB)

Aapo Rista, Forum Virium

Logistiikan saavutettavuustieto  Esitys Tallenne

Jakeluajoneuvot navigoivat ruuhkaisilla keskustan kaduilla osoitetiedon, sekä hiljaisen tiedon avulla. Usein lastausovi sijaitsee  eri sijainnissa, kuin osoitetiedon mukainen pääovi. Sen löytäminen ilman taustatietoa on erityisesti ruuhkatunteina stressaavaa, aikaavievää ja epäekologista.
Tavoitteena on koota logistiikkatoimijoiden käyttöön parempaa ja tarkempaa saavutettavuustietoa. 

 

Työpajojen yhteenveto

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
18.10.2019 08:30
Päättyy:
18.10.2019 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

MOW Areena
Pieni Roobertinkatu 9
00130 Helsinki

Järjestäjä

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry

jari.salo@tieke.fi