Tieke

Webinaari: EU:n digiagenda ja EU-yhteistyön merkitys sekä
EU-rahoituksen tarjoamat mahdollisuudet tietoyhteiskuntakehityksessä

Aika: 24.11.2020 klo 15.00
Zoom-kokoushuone 

TIEKE on vuoden 2020 aikana vahvistanut rooliaan eurooppalaisessa tietoyhteiskuntakehityksessä niin EU-tason linjauksiin vaikuttamisen kuin yhteistyöhankkeiden valmistelun saralla. Jotta saamme eurooppalaisesta yhteistyöstä kaiken irti, kutsumme jäseniämme, yhteistyökumppaneitamme ja kaikkia asiasta kiinnostuneita kuulemaan tarjolla olevista ja vuonna 2021 avautuvista vaikuttamis- ja rahoitusmahdollisuuksista.

Helsinki EU Officen digitalisaatio- ja terveyspolitiikan EU-erityisasiantuntijana toimiva Iiro Kangas esitelmöi aiheesta EU:n digiagenda ja EU-yhteistyön merkitys ja Elina Holmbergin, Senior Director, Business Finland, aiheena on EU-rahoituksen tarjoamat mahdollisuudet tietoyhteiskuntakehityksessä.

Tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoisia esityksiä!

iiro-kangas-pienempi_edited.jpg (392 KB)

Iiro Kangas, EU Affairs Digitalisation, health

EU:n digiagenda ja EU- yhteistyön merkitys

  • EU:n digitalisaatiopolitiikan isot strategiset linjaukset
    (digital package, digital compass, merkittävimmät tulevat lainsäädäntöesitykset)
  • EU-yhteistyön merkitys ja miksi sitä tehdään?

Iiro Kangas toimii Helsinki EU Officen digitalisaatio- ja terveyspolitiikan EU-erityisasiantuntijana. Hänen vastuulleen kuuluvat em. alojen EU-politiikan ja -rahoituksen seuranta sekä EU-edunvalvonta ja -vaikuttamistyö.

Kankaalla on yli viiden vuoden kokemus Brysselin toimintaympäristössä eri rooleissa EU-edunvalvonnan ja vaikuttamisen parissa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa suhteista Euroopan parlamenttiin vastaavana EU-erityisasiantuntijana Suomen pysyvässä EU-edustustossa ja europarlamentaarikon avustajana Euroopan parlamentissa.

Esitys

elina-holmberg_editoitu.jpg (31 KB)

Elina Holmberg, Senior Director, Business Finland 

EU-hankeyhteistyön merkitys ja mahdollisuudet tietoyhteiskuntakehityksessä

Elina Holmbergilla on pitkä kokemus ja aito kiinnostus auttaa ja neuvoa yrityksiä, erityisesti start-uppeja, matkalla tutkimuksesta markkinoille. Hän osallistuu aktiivisesti innovaatiokentän kehittämiseen ja suunnitteluun paikallisella, kansallisella ja Euroopan tasolla.

Holmberg johtaa parhaillaan “EU and International Innovation Collaboration” yksikköä Business Finlandissa. Yksikkö tarjoaa palveluita suomalaisille yrityksille ja RDI toimijoille Euroopan viitekehyksessä, sisältäen Horizon 2020, EUREKA ja EEN; ja tuo suomalaisen teollisuuden ja yritysten näkemykset Horizon Europen valmisteluihin. Hän vastaa myös bilateraalisen innovaation yhteistoiminnasta Euroopan ulkopuolisten kumppanimaiden kanssa.

Esitys

 

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
24.11.2020 15:00
Päättyy:
24.11.2020 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom-kokoushuone