Nyt me Apitetaan! Rajapintojen mahdollisuudet organisaatiollesi

25.8.2021 09:00

Zoom

NYT ME APITETAAN! – RAJAPINTOJEN MAHDOLLISUUDET ORGANISAATIOLLESI

Ohjelmointirajapinnat eli APIt helpottavat datan liikkumista ja eri palveluiden yhteentoimivuutta. Niiden hyödyntäminen organisaatiossa saattaa johtaa esimerkiksi sujuvampaan asiakaspalveluun, liiketoiminnan tehostumiseen tai parempiin digitaalisiin ekosysteemeihin. Avointen rajapintojen potentiaali palvelujen kehitykselle on vielä suurempi. Tässä työpajassa perehdymme siihen, kuinka APIen käyttöönotto tai omien rajapintojen avaaminen muille voisi parantaa juuri sinun organisaatiosi toimintaa.

Työpaja on suunnattu ensisijaisesti sinulle, joka päätät APIen hyödyntämisestä organisaatiossasi. Osallistuminen on maksutonta. 

Ohjelma 

9-9:20 Miten Suomi APIttaa vuonna 2021? Alustus Ville Peltola, Digitalisaatiojohtaja, Teknologiateollisuus
9:20-9:30 Miten APIen kehittämiselle tulisi määrittää suunta ja tavoitteet? Alustus Miina Arajärvi, valtiovarainministeriön Tiedon hyödyntäminen ja avaaminen -hanke.
9:30-11:00 Kuinka organisaationi hyötyy rajapinnoista? Työpajatyöskentelyä ja yhteistä purkua. 

Puhujaesittelyt 

villepeltolanelio.jpg (855 KB)

Ville Peltola seurasi APIen merkitystä aitiopaikalta IBM:n innovaatiojohtajan roolissa jo Web 2.0-alkuaikoina. Peltola on myös ollut käynnistämässä 2010-luvun taitteessa Suomen Open Data ja MyData-yhteisöjä, jotka ovat vaikuttaneet API-talouden käsitteen vakiintumiseen Suomessa. Viime vuodet Peltola on vaikuttanut datan jakamiseen ja API-kehityksen linjoihin Teknologiateollisuus ry:ssä, jossa hän vastaa digitalisaatiosta.

miina-arajarvi.jpg (74 KB)

Miina Arajärvi työskentelee valtiovarainministeriössä erityisasiantuntijana Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hallitusohjelmahankkeessa. Hankkeen työpaketeissa laaditaan ehdotus tiedon hyödyntämisen ja avaamisen strategisiksi tavoitteiksi, toimintamalli tiedon jakamiseen ja hyötypotentiaalitietojen tunnistamiseen, tiedon laatukehikko ja laatukriteerit sekä julkisen hallinnon API-linjaukset.

Data liikkeelle Suomessa – kansallisten API-linjausten sidosryhmäyhteistyö

TIEKE tukee vuonna 2021 valtionvarainministeriön Tiedon hyödyntäminen ja avaaminen -hanketta kansallisten rajapintalinjausten kehitystyössä, rakentamalla poikkisektorillista API-verkostoa ja jakamalla tietoa APIen mahdollisuuksista Suomessa.

Lisätietoa TIEKEn ja ministeriön yhteistyöstä API-linjausten kehittämiseksi

Lisätietoa valtionvarainministeriön Tiedon hyödyntäminen ja avaaminen -hallitusohjelmahankkeesta

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

25.8.2021 09:00

Päättyy:  

25.8.2021 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Järjestäjä