Tieke

Nyt me APItetaan! - Data liikkeelle Suomessa julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä

Suomeen suunnitellaan kansallisia ohjelmointirajapintojen linjauksia, joita tullaan kehittämään laajassa verkostoyhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin ja muiden organisaatioiden kanssa. Tässä tilaisuudessa kuulet ensimmäisten joukossa kehitystyön etenemisestä! Opit myös, kuinka oma organisaatiosi pääsee mukaan vaikuttamaan laadukkaiden, yhteentoimivien rajapintojen edistämiseen maassamme. Perehdyt lisäksi siihen, mitä sukkelasti liikkuva data edellyttää. 

API-linjauksia tukeva yhteistyö tarjoaa konkreettista hyötyä kaikille osapuolille: rajapintaosaaminen vahvistuu, ekosysteemien muodostuminen helpottuu, kehitystyössä ei tarvitse aina keksiä pyörää uudelleen ja datan hyödyntäminen on sujuvampaa. 

 

Webinaarin ohjelma TO 17.6. klo 9-10:
Data käyttöön APIttamalla - Miina Arajärvi, Valtionvarainministeriö

Esitysmateriaali

Rajapintojen rooli palveluiden parantamisessa - Sauli Kukkonen, Verohallinto

Esitysmateriaali

Miten meidän tulisi palvella rajapinnan hyödyntäjiä? - Jari Majaniemi, UKKO.FI

Esitysmateriaali


Millaisia API-kehityksen yhteistyömalleja kaivataan? Case rakennus- ja liikenneala - Timo Majala, Nodeon

Esitysmateriaali

9:40 Keskustelua & kysymyksiä - Timo Simell, digivirittäjä, TIEKE ry

Webinaari on maksuton.

Lue lisää API-linjausten yhteiskehittämisestä!


Lisätietoa esiintyjistä

Miina Arajärvi
Erityisasiantuntija
Valtiovarainministeriö

miina-arajarvi.jpg (74 KB)

Miina Arajärvi työskentelee valtiovarainministeriössä erityisasiantuntijana Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hallitusohjelmahankkeessa. Hankkeen työpaketeissa laaditaan ehdotus tiedon hyödyntämisen ja avaamisen strategisiksi tavoitteiksi, toimintamalli tiedon jakamiseen ja hyötypotentiaalitietojen tunnistamiseen, tiedon laatukehikko ja laatukriteerit sekä julkisen hallinnon API-linjaukset.

Timo Majala, Director
Tuotteet ja Palvelut - älykkäät kaupungit, älykäs liikenne
Nodeon Finland Oy

majala-timo-001-kasvokuva.jpg (112 KB)

Timo Majalalla on 25 vuoden kokemus ICT-toimialalta ja 15 vuoden kokemus yrittäjyydestä. Hän tuntee erityisesti liikenne- ja IoT-alojen teknologiaratkaisut julkishallinnon ympäristöissä, jotka keräävät ja jakelevat suuria tietomääriä. Timo on lisäksi mukana liikenne- ja logistiikkalan kansallisessa ekosysteemityössä, jonka visiona on yhdistää liikenne- ja logistiikkatoimijoiden voimat reilun datatalouden liiketoimintaympäristön ja innovatiivisten datankäyttöratkaisujen luomiseksi.  

Sauli Kukkonen
IT-asiantuntija
Verohallinto

saulikukkonen.jpg (238 KB)

Sauli Kukkonen on Verohallinnon kehittämisen asiantuntija API-rajapintaratkaisuissa. Verohallinnossa hän on työskennellyt vuodesta 2019. Saulilla on 17 vuoden kokemus ICT-toimialalta, ratkaisukonsultoinnista erilaisiin kehitystehtäviin. Tällä hetkellä Saulin työt koostuvat Verohallinnon rajapintojen kehittämisestä sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa sekä osallistumisesta julkisen sektorin rajapintahankkeisiin. 

Jari Majaniemi
Teknologiajohtaja, CTO
UKKO.fi

jarimajaniemi_m.jpg (221 KB)

Jari Majaniemellä on pitkä ja monipuolinen kokemus tietotekniikan alalta kansainvälisesti ja erikokoisista yrityksistä. Ohjelmistokehityksen johtaminen on hänen erityisalaansa ja käyttäjäystävälliset järjestelmät ovat usein olleet tehtävien keskiössä. UKKO.fi toteuttaa helppokäyttöisiä taloushallinnon palveluja ilman y-tunnusta toimiville kevytyrittäjille ja y-tunnuksellisille yrittäjille.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
17.6.2021 09:00
Päättyy:
17.6.2021 10:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

verkko