Tieke

Sinustako EDI-asiantuntija?

 

Onko yrityksessäsi käytössä UN/EDIFACT-standardiin perustuva sähköinen tiedonsiirto? Onko vanha EDI-konkari siirtymässä täysin palvelleena eläkkeelle? Oletko sinä astumassa hänen saappaisiinsa? Mitkä ovat EDI-valmiutesi?

YK:n talouskomissio julkaisi ensimmäisen UN/EDIFACT-hakemiston vuonna 1987. Siitä lähti kehitys, joka mullisti yritysten välisen kaupan asiakirjojen tiedon välityksen. EDIFACT-standardin mukaisten sanomien avulla yritykset alkoivat siirtää partnereittensa kanssa sähköisesti tilauksia, tilausvahvistuksia, lähetysluetteloja, laskuja sekä kuljetukseen liittyviä asiapapereita, kuten rahtikirjoja. Mutta kehitys ei pysähtynyt tähän. Sähköinen tiedonsiirto valtasi alaa mm. maksuliikenteessä, tullauksessa ja terveystietojen välityksessä. Sähköisen tiedonsiirron tuomat hyödyt yrityksille olivat huomattavia niin toiminnan kehittämisen, tietojen vaihdon nopeuden kuin myös virheiden vähenemisen osalta.

Suomalainen sähköinen tiedonsiirto on nyt tullut tilanteeseen, jossa aikoinaan EDI-asiantuntijoiksi kouluttautuneet ja kasvaneen henkilöt ovat eläköitymässä. Sähköinen tiedonsiirto ei yrityksissä kuitenkaan jää eläkkeelle asiantuntijoiden mukana. Uusia osaajia tarvitaan. Ja vaikka XML-pohjainen tiedonsiirto on vallannut alaa Internetin myötä, ovat UN/EDIFACT-pohjaiset ratkaisut edelleen toimivia ja tehokkaita.

Nabeina Oy yhdessä TIEKE ry:n kanssa järjestää EDI-asiantuntijoiksi aikoville henkilöille tarkoitetun kurssin ”EDI-käyttöönotto”. Kurssilla osanottaja saa rautaisannoksen tietoa toimiakseen EDI-asiantuntijana organisaatiossaan. Kouluttajana toimii DI Vesa Parkkari, Nabeina Oy sekä Heikki Laaksamo TIEKE ry:stä.

Kurssi järjestetään keskiviikkona 22.9.2021 etäopetuksena korona-rajoituksista johtuen. Kurssin linkki lähetetään ilmoittautuneille 21.9.2021 sähköpostitse.

Kurssin hinta 890 € + alv, mikä pitää sisällään koulutuksen ja kurssimateriaalin.

HUOM! Jos osallistumisesi kurssille ilmoittautumisen jälkeen estyy, pyydämme sinua perumaan osallistumisesi viimeistään maanantaina 20.9.2021, jolloin sinulta ei peritä kurssimaksua. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään normaali kurssimaksu.

Kurssin ohjelma:

  9.15 Tilaisuuteen kirjautuminen ja yhteyksien testaus

  9.30 EDI, Organisaatioiden välinen tiedonsiirto

10.30 EDIFACT-kielioppi

11.30 EDI-kuljetus ja verkkoyhteydet

11.45 Lounastauko

12.45 Tietoyhteydestä sopiminen

13.45 Yhteyden rakentaminen EDI-muuntimella

14.30 Sovitus ja muunnos

15.00 Turvallisuus ja sopimukset

15.45 TIEKEn EDI-palvelut (Heikki Laaksamo, TIEKE)

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
22.9.2021 09:15
Päättyy:
22.9.2021 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams

Järjestäjä

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry

040 835 0032

heikki.laaksamo@tieke.fi

Pieni Roobertinkatu 9 (MOW), 00130 Helsinki