MitViDi: Miten #GreenICT parantaa bisnestä?

13.10.2022 10:00

Verkko, Teams

Miksi ICT-tuotteiden ja -palveluiden liiketoiminnassa tulisi huomioida vastuullisuus ja kestävä kehitys? Koska yhä useampaa hankintoja tekevää organisaatiota sitoo vastuullisuusohjelma, joka edellyttää esimerkiksi vähäpäästöisyyttä tai sosiaalisen kestävyyden huomioimista. 

Tässä webinaarissa opit, kuinka vastuullisen liiketoiminnan merkitys it-alalla kehittyy lähivuosina, ja kuinka aiheeseen liittyvää kehitystyötä voi rahoittaa. Erityisesti perehdymme ulkoisen rahoituksen hakumahdollisuuksiin ja EU-taksonomian merkitykseen erikokoisille yrityksille. Taksonomian tavoitteena on saada rahoitusmarkkinat suosimaan ympäristön kannalta kestävämpiä ratkaisuja.

Tilaisuuden tallenteet ovat katsottavissa MitViDi:n soittolistalla (YouTube)

 

Ohjelma

Alkusanat
Antti Sipilä | TIEKE/MitViDi-hanke 

EU:n taksonomia-asetus: kuinka vastaat vastuullisuusvaatimuksiin
Riikka Sievänen | KPMG 

Yrityksen kehityshankkeen rahoittaminen, aihe tarkentuu
Jarkko Koistinaho | AtoZ
Emma-Lotta Annola | Y4 Works

Business Finlandin rahoitusmahdollisuudet, aihe tarkentuu
Jani Lehikoinen | Business Finland  

Ohjelma täydentyy vielä lähempänä tapahtumaa.

Päivän puhujista

riikka-sievanen_for-print.jpg (64 KB)

Riikka Sievänen johtaa kestävän rahoituksen ja vastuullisen sijoittamisen palveluita KPMG:llä. Työssään hän tukee niin sijoittajia kuin yrityksiä vastuullisuuteen ja kestävyyteen liittyvissä kysymyksissä, mukaan lukien EU-taksonomiassa. Riikka työstää töiden ohella väitöskirjan jälkeistä tutkimusta Helsingin yliopiston taloustieteen laitoksella. Hän on myös julkaissut yhdessä kolmen muun kirjoittajan kanssa useita vastuullisen sijoittamisen käsikirjoja, joista uusin ilmestyy syksyllä 2022.

antti-200-x-200.jpg (44 KB)

Antti Sipilä on TIEKEn luotsaaman Green ICT -verkostohankkeen projektipäällikkö, kestävän ICT-kehityksen asiantuntija ja tietokirjailija.

Mikä on MitViDi?

Tämän verkkoseminaarin tuottaa MitViDi - Mittarit vihreän digitalisaation julkisiin ICT-hankintoihin -hanke, joka tukee aiheesta kiinnostuneita yrityksiä sekä Etelä-Karjalan että Varsinais-Suomen alueella.

MitViDi-hankkeessa luodaan mittareita kestävämpien ICT-hankintojen tukemiseen. Hankkeen painopiste on julkisissa hankinnoissa.

Hanketta rahoittavat Varsinais-Suomen liitto ja Etelä-Karjalan liitto Uudenmaan liiton koordinoiman Euroopan unionin aluekehitysrahaston kautta. Aluekehitysrahaston tuki on myönnetty hankekumppaneille EU-REACT-erillishaun kautta, osana EU:n covid-19-pandemian johdosta toteuttamia elpymistoimia.

Tilaa MitViDi-uutiskirje

Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös mahdollisella tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa.

Valitse haluamasi vaihtoehto
Ilmoittautuminen
Myynti päättyy
Määrä

Myynti päättyy 13.10.2022 08:00

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

13.10.2022 10:00

Päättyy:  

13.10.2022 11:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkko, Teams


Järjestäjä

MitViDi-hanke