ITK-webinaari: Vastuullisten teknologiavalintojen jalanjäljillä

28.3.2023 14:00

Zoom

Hahmotatko kestävän ICT:n kokonaiskuvan? Teknologiasta odotetaan lääkettä ilmastohaasteiden ratkaisemiseen samalla kun se on osa ongelmaa. Vaikka ICT:n osuus maailman päästöistä on yhä alle 10 %, on päästöjen kasvu alalla nopeinta maailmassa.

Jotta voimme tehdä ilmastoviisaita valintoja, on syytä tunnistaa, millainen rooli laitteilla, ohjelmistoilla ja palveluilla ympäristötekojen näkökulmasta on.

Webinaarissa opit, miten voimme omilla valinnollamme tukea Suomen kunnianhimoista tavoitetta olla edelläkävijöitä ilmastonmuutoksen ehkäisytyössä ja hiilineutraali 12 vuoden kuluttua. Poimi webinaarista myös linkit materiaaleihin, joita voit jatkossa hyöyntää omassa opetuksessasi.

Webinaarin taustalla on kesällä 2022 aloittanut Green ICT -ekosysteemi, joka edistää kestävää ICT-kehitystä ja kiertotaloutta ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutusten torjumiseksi sekä samalla parantaa Suomen ICT-alan kilpailukykyä ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävin keinoin.

Webinaarin pitävät:

Antti Sipilä, TIEKE ry, Green ICT -projektipäällikkö ja Laura Partanen, LUT-yliopisto, nuorempi tutkija

Webinaari on osa ITK-päivien maksutonta ohjelmaa.

Ilmoittaudu ITK-sivustolla

- - -

Samassa tilaisuudessa kuulet myös:

Opinvoimalasta uutta virtaa oppimiseen
Aki Luostarinen, Otavia

Ennaltaehkäisevä ja saavutettava opiskeluhyvinvoinnin tuki ja opiskelutaitojen vahvistaminen ovat keskeisiä opiskelukyvyn osatekijöitä ja oppimisen onnistumisen elementtejä. Opiskelijalle on tärkeä tarjota riittävästi tietoa ja konkreettisia työkaluja oman opiskelukyvyn ylläpitämiseksi, jotta hänellä on voimavaroja keskittyä oppimiseen ja iloita oppimisesta. Opinvoimalan tukee tätä työtä ja toimii ikään kuin oppilaitostoiminnan ja opiskeluhuollon välimaastossa. Opinvoimalan tarjoamat materiaalit ja harjoitukset täydentävät olemassa olevia palveluja ja auttavat opiskelijaa opiskelukyvyn ylläpitämisessä ja opintoihin kiinnittymisessä.

Webinaari johdattaa Opinvoimala ympäristön tausta-ajatukseen ja siinä esitellään HOT - Hyvinvinvointipalvelut opiskelun tukena (ESR) -hankkeessa tuotettuja maksuttomia opiskelutaitojen ja opiskeluhyvinvoinnin materiaaleja.

 

Ajankohta

Alkaa:  

28.3.2023 14:00

Päättyy:  

28.3.2023 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Järjestäjä