Missä mun data?

24.4.2020 09:30

https://tieke.adobeconnect.com/webinaari

Missä mun data?

Tule kuuntelmaan webinaariin mitä kaikkea meistä tallennetaan kun surffaamme internetissä.

Sitra toteutti kaikille kansalaisille suunnatun Digijalanjälkitestin. Testin yhteydessä selvitettiin myös minkälaiset digijalanjäljet meistä jää. Selvityksessä seurattiin kuuden testihenkilön avulla yksilödatan kulkua digitaalisissa palveluissa sekä selvitettiin yksilön mahdollisuutta ymmärtää datatalouden toimintaympäristöä.

Selvityksen ensimmäisistä tuloksista ilmeni, että digitaalisten palveluiden käyttäjällä on hyvin rajallinen näkymä ja niukasti aitoja vaikutusmahdollisuuksia siihen, miten hänen dataansa kerätään ja hyödynnetään.

 

Tutustu Digiprofiilitestiin osoitteessa http://digiprofiilitesti.sitra.fi

Webinaarissa varataan aikaa myös kysymyksille.

Webinaarin esiintyjät ovat Digijälanjälkitestin tekijöitä:

riitta-vanska.jpg (27 KB)

Riitta Vänskä toimii IHAN®-hankkeessa asiantuntijana vastuualueenaan kansalaisten tietoisuuden lisääminen datataloudesta ja sen mahdollisuuksista.
Riitalla on pitkä kokemus uusien digitaalisten oppimisratkaisujen konseptoinnissa ja globaalien projektien vetämisestä maailmalla mm. Afrikassa. Koulutustaustaltaan Riitta on filosofian maisteri pääaineenaan tietojenkäsittely. Sen lisäksi hän on opiskellut vuosia digitaalisen oppimisen teknologioita ja pedagogiikkaa.
Sitra-työn lisäksi Riitta on Invalidisäätiön hallituksessa keskittyen pääasiassa digitaalisuuden kehittämiseen Keskuspuiston ammattiopiston ja koko Invalidisäätiön osalta.

tiina_harkonen.jpg (27 KB)

Tiina Härkönen toimii johtavana asiantuntijana Sitran reilun datatalouden IHAN®-hankkeessa ja on paneutunut erityisesti yritysten toimintaan datataloudessa. Hän on ollut Sitrassa vajaat kaksi vuotta ja tuli organisaatioon Postilta, jossa toimi viimeksi asiakasanalytiikka- ja markkinoinnin automaatio -toimintojen vetäjänä. Tiinan rakkaus teknologiaan ja dataan on kasvanut koko Postia edeltävän ajan erilaisissa ICT-yrityksissä, joissa hän on toiminut liiketoiminnan kehittämisen, markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä mm. Nokialla, Elisalla, SAS Institutessa ja OpusCapitalla.

 

Tapahtuma on täynnä.

Ajankohta

Alkaa:  

24.4.2020 09:30

Päättyy:  

24.4.2020 10:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

https://tieke.adobeconnect.com/webinaari